Savanykás gyümölcszselés panna cotta tálalva

Savanykás gyümölcszselés panna cotta

A savanykás gyümölcszselés panna cotta az olasz desszert modern, frissítő változata, amely tökéletesen egyesíti az édes és savanykás ízeket. A krémes alap és a gyümölcszselé kontrasztja nemcsak ízében, hanem megjelenésében is izgalmas. Ez a desszert ideális választás nyári összejövetelekre vagy bármilyen különleges alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
150 ml Savanykás gyümölcspüré (ribizli, málna vagy meggy)
100 g Friss gyümölcs (pl. ribizli, málna)
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapoknak legalább 5-10 percig kell ázniuk, hogy teljesen megpuhuljanak.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    A vaníliarúd kikapart magjai helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd intenzívebb ízt ad.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, különben a panna cotta nem fog megfelelően megdermedni.

    4

    Öntsd a tejszínes keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.

    A szobahőmérsékleten való hűlés segít elkerülni a kondenzációt a hűtőben.

    5

    Közben készítsd el a gyümölcszselét: a savanykás gyümölcspürét keverd össze egy kis cukorral, és melegítsd fel. Keverd bele a maradék zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    A gyümölcspüré lehet friss gyümölcsből készített püré, vagy bolti gyümölcspüré is. Fontos, hogy a zselatin a gyümölcspürében is teljesen feloldódjon.

    6

    Hagyd a gyümölcszselét szobahőmérsékletre hűlni, majd öntsd rá a megdermedt panna cottára. Hűtsd további 2 órán át, amíg a zselé is megszilárdul.

    A gyümölcszselének is hűlnie kell, mielőtt a panna cottára öntöd, különben megolvaszthatja a panna cottát.

    7

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss gyümölcsökkel, például ribizlivel vagy málnával, és egy levél mentával.

    A friss gyümölcsök és a menta még frissebbé és ízletesebbé teszik a desszertet.