Scotch egg panko morzsával, ropogós panírban, tojás belsővel

Scotch egg panko morzsával

A Scotch egg egy klasszikus brit étel, melyet először az 1800-as évek végén készítettek el. A hagyományos recept szerint főtt tojásokat burkoltak darálthúsba, majd panírozták és kisütötték. A modern változatokban gyakran különböző panírozási technikákat alkalmaznak, például panko morzsa használatával a ropogós külső érdekében. A Scotch egg nemcsak ínycsiklandó, hanem tápláló is, így tökéletes választás előételként vagy főételként egy könnyű vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
500 g Darálthús (sertés vagy marha)
100 g Panko morzsa
50 g Liszt
1 db Tojás a panírozáshoz
1 tk.
0.5 tk. Feketebors
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Pirospaprika
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd keményre (10-12 perc), majd tedd hideg vízbe, hogy könnyebben lehámozd őket.

    A tojások lehűtése segít, hogy a héj könnyebben leváljon, és ne repedjenek meg.

    2

    A darálthúst ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával és pirospaprikával. Keverd össze alaposan, hogy minden fűszer jól eloszoljon benne.

    Ha szeretnéd, hozzáadhatsz apróra vágott friss petrezselymet is a darálthúshoz, hogy még ízletesebb legyen.

    3

    A főtt tojásokat óvatosan hámozd meg, és minden egyes tojást körbevegyél egy vékony darálthús réteggel. Ügyelj arra, hogy a hús minden oldalán egyenletes legyen.

    A darálthús réteg ne legyen túl vastag, mert akkor nehezen fog megsülni a tojás belseje.

    4

    A panírozáshoz először lisztben, majd a felvert tojásban, végül panko morzsában forgasd meg a hússal bevont tojásokat.

    A panko morzsa adja a szuper ropogós külsőt, de ha nem találsz panko morzsát, sima zsemlemorzsát is használhatsz.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a panírozott tojásokat közepes lángon 5-7 percig, amíg a panko morzsa aranybarna és ropogós lesz.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden tojás egyenletesen átsüljön.

    6

    Tálald a kész Scotch eggeket friss salátával vagy akár mustárral, ízlés szerint.