A tojásokat főzd keményre (10-12 perc), majd tedd hideg vízbe, hogy könnyebben lehámozd őket.
A tojások lehűtése segít, hogy a héj könnyebben leváljon, és ne repedjenek meg.
A darálthúst ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával és pirospaprikával. Keverd össze alaposan, hogy minden fűszer jól eloszoljon benne.
Ha szeretnéd, hozzáadhatsz apróra vágott friss petrezselymet is a darálthúshoz, hogy még ízletesebb legyen.
A főtt tojásokat óvatosan hámozd meg, és minden egyes tojást körbevegyél egy vékony darálthús réteggel. Ügyelj arra, hogy a hús minden oldalán egyenletes legyen.
A darálthús réteg ne legyen túl vastag, mert akkor nehezen fog megsülni a tojás belseje.
A panírozáshoz először lisztben, majd a felvert tojásban, végül panko morzsában forgasd meg a hússal bevont tojásokat.
A panko morzsa adja a szuper ropogós külsőt, de ha nem találsz panko morzsát, sima zsemlemorzsát is használhatsz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a panírozott tojásokat közepes lángon 5-7 percig, amíg a panko morzsa aranybarna és ropogós lesz.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden tojás egyenletesen átsüljön.
Tálald a kész Scotch eggeket friss salátával vagy akár mustárral, ízlés szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.