Scotch Pancake skót palacsinta tálalva

Scotch Pancake

A Scotch Pancake, vagyis a skót palacsinta, az Egyesült Királyság egyik kedvelt reggeli fogása. Eltérően a vékonyabb crêpe-től, ez a palacsinta vastagabb és puhább, hasonló az amerikai változathoz. A hagyományos skót reggelik elengedhetetlen része, amelyet gyakran vajjal és juharsziruppal fogyasztanak. Egy hűvös reggelen nincs is jobb, mint egy frissen sült Scotch Pancake illata, amely betölti a konyhát. A tökéletes palacsinta titka a megfelelő sütési hőmérséklet és a tészta állaga, amely biztosítja a puha, mégis könnyű textúrát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
30 g Vaj
50 g Cukor
10 g Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot és egy csipet sót egy keverőtálba.

    A szitálás segít, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek és a tészta könnyebb legyen.

    2

    Üsd bele a tojásokat a lisztes keverék közepébe, majd kezd el összedolgozni.

    A tojásokat fokozatosan keverd a liszthez, így elkerülheted a csomók kialakulását.

    3

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima, sűrű tésztát kapj.

    A tejet lassan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá még egy kevés tejet.

    4

    Olvaszd meg a vajat, majd keverd bele a tésztába, hogy gazdagabb íze legyen.

    A vajat ne forrósítsd túl, csak olvaszd meg. A vaj helyett használhatsz olajat is.

    5

    Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenj meg egy kevés vajjal.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesse meg a palacsintát. A tapadásmentes serpenyő segít, hogy a palacsinta ne ragadjon le.

    6

    Egy merőkanálnyi tésztát önts a serpenyőbe, és formázz belőle kisebb, kb. 8-10 cm átmérőjű korongokat.

    A palacsinták legyenek egyenletes méretűek, hogy egyszerre süljenek meg.

    7

    Süsd a palacsintákat 2 percig, amíg az aljuk aranybarna nem lesz, majd egy spatulával fordítsd meg és süsd további 1 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg és az alja aranybarna.

    8

    Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és közben szükség szerint vajazd a serpenyőt.

    Ha a serpenyő száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés vajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le.

    9

    Tálald a Scotch Pancake-et vajjal, juharsziruppal vagy friss gyümölcsökkel ízlés szerint.

    A Scotch Pancake melegen a legfinomabb. Kínálhatod tejszínhabbal, csokoládé szósszal vagy más kedvenc feltétekkel is.