A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítő egy részét. Az öblítés után tedd a rizst egy közepes lábasba.
A rizs átmossuk, hogy elkerüljük, hogy ragacsos legyen főzés közben.
Add hozzá a 600 ml vizet a rizshez, majd tedd fel főzni. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a víz felszívódik és a rizs puha lesz.
Ne keverd meg a rizst főzés közben, mert az megzavarhatja a szemek textúráját.
Amíg a rizs fő, készítsd el a tojást: forralj fel egy kis vízet, és tedd bele a tojást. Főzd 7-8 percig, hogy kemény tojást kapj.
Ha szereted a lágyabb tojást, akkor kevesebb időt is hagyhatsz a vízben.
A tojást hámozd meg, és vágd fel félbe. Amikor a rizs kész, öntsd bele a sötét szójaszószt és a fekete szezámmagot.
A szezámmag különleges ízt ad az ételnek, és az egész ételt aromásabbá teszi.
Az elkészült rizst tálald egy tányérra, és helyezd rá a tojásokat. A fekete szezámmaggal szórd meg a tetejét.
A szezámmagot frissen pörköld meg, hogy még ízletesebb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.