Sekihan fekete szezámmaggal tálalva, frissen készítve.

Sekihan fekete szezámmaggal

A sekihan egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakra. Az étel neve \'sékí\' (vörös) és \'han\' (rizs) kombinációjából származik, mivel a vörös babot használják, hogy a rizs színét megváltoztassák. A fekete szezámmaggal történő variáció újabb dimenzióval gazdagítja az ízeket, miközben a rizs puhasága és a szójaszósz sós karaktere egyensúlyba kerül. Ezt az ételt gyorsan elkészítheted hétköznapra vagy egy különleges vacsorára is. Az étel különleges bája, hogy egyszerre friss és ínycsiklandó, amit bármikor szívesen tálalunk!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Rizs
2 ek. Fekete szezámmag
600 ml Víz
1 tk.
2 ek. Sötét szójaszósz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítő egy részét. Az öblítés után tedd a rizst egy közepes lábasba.

    A rizs átmossuk, hogy elkerüljük, hogy ragacsos legyen főzés közben.

    2

    Add hozzá a 600 ml vizet a rizshez, majd tedd fel főzni. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a víz felszívódik és a rizs puha lesz.

    Ne keverd meg a rizst főzés közben, mert az megzavarhatja a szemek textúráját.

    3

    Amíg a rizs fő, készítsd el a tojást: forralj fel egy kis vízet, és tedd bele a tojást. Főzd 7-8 percig, hogy kemény tojást kapj.

    Ha szereted a lágyabb tojást, akkor kevesebb időt is hagyhatsz a vízben.

    4

    A tojást hámozd meg, és vágd fel félbe. Amikor a rizs kész, öntsd bele a sötét szójaszószt és a fekete szezámmagot.

    A szezámmag különleges ízt ad az ételnek, és az egész ételt aromásabbá teszi.

    5

    Az elkészült rizst tálald egy tányérra, és helyezd rá a tojásokat. A fekete szezámmaggal szórd meg a tetejét.

    A szezámmagot frissen pörköld meg, hogy még ízletesebb legyen!