Sekihan shiratama liszttel tálalva, vörös babokkal és szezámmaggal díszítve

Sekihan shiratama liszttel

A Sekihan egy tradicionális japán étel, amely rizsből, vörös babból és shiratama gombócból készül. Eredetileg ünnepi étel, melyet gyakran adnak születésnapokra és más fontos eseményekre. A shiratama liszt egy különleges rizsliszt, amely segít a rizs állagának gazdagításában és a gombócok puhaságának megőrzésében. A különleges textúrák és ízek harmóniája egyedülálló élményt ad. A tálalás szezámmaggal és friss korianderrel teszi teljessé ezt az ételt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
150 g Shiratama liszt
250 ml Víz
150 g Vörös bab
1 tk.
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd át hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez eltávolítja a felesleges kemikáliákat és segít a rizs tökéletes textúráját elérni.

    Az öblítés segít megakadályozni, hogy a rizs ragacsos legyen főzés közben, így könnyen kezelhető és szép, szemrevaló ételt kapsz.

    2

    Tedd a rizst egy nagy lábasba, öntsd fel vízzel, és add hozzá egy csipet sót. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd lefedve 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Figyelj rá, hogy a víz ne forrjon túl erősen, különben a rizs nem fő meg megfelelően. A lassú főzés biztosítja, hogy a rizs minden egyes szemét egyenletesen átsüsse.

    3

    Amíg a rizs fő, készítsd el a shiratama tésztát. A shiratama lisztet egy tálban keverd össze vízzel, és gyúrd lágy, de nem túl ragacsos tésztává.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben formázható legyen. Ha túl lágy, akkor szórj hozzá egy kis shiratama lisztet.

    4

    A tésztából kis gombócokat formázz, és forralj fel egy másik edényben vizet. A gombócokat óvatosan tedd bele a forró vízbe, és főzd 5-7 percig, amíg a gombócok feljönnek a víz felszínére.

    A gombócok főzése közben ügyelj arra, hogy ne zsúfold össze őket, mert különben nem fognak egyenletesen főni.

    5

    A főtt rizst és a shiratama gombócokat keverd össze, majd tálald egy tálban. A főtt vörös babot is hozzáadhatod, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag extra roppanós textúrát ad a fogásnak, és ízletes díszítést ad a kész ételnek.