Sekihan vörös ételfestékkel, egy színes japán étel rizsből és babból

Sekihan vörös ételfestékkel

A sekihan egy hagyományos japán étel, amelyet főként rizsből és babból készítenek, és gyakran fűszeres ételfestékkel színeznek. Az étel gyökerei a japán falusi konyhákba nyúlnak vissza, ahol egyszerű és tápláló étkezésként szolgált. A sekihan színes és gazdag ízeit a szójaszósz és a gyömbér fűszerezése emeli ki, míg a friss koriander és szezámmag adja meg az étel különleges textúráját. Képzeld el, ahogy a piros rizs és a sűrű bab egyesül, miközben az étel friss illata betölti a konyhát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
150 g Vörös bab
400 ml Víz
2 ek. Sós szójaszósz
1 tk. Szemes ételfesték (vörös)
1 cm Friss gyömbér
1 csokor Friss koriander
1 tk. Szezámmag
1 csipet Tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd fel főzni 400 ml vízben.

    A rizs alapos öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és megakadályozza, hogy túlságosan ragadós legyen.

    2

    A vörös babot is főzd meg egy külön lábasban, amíg megpuhul. Ha konzerv babot használsz, egyszerűen öblítsd le őket.

    A friss bab főzésénél ügyelj arra, hogy előző nap beáztasd, hogy gyorsabban megfőjön.

    3

    Amíg a rizs és a bab fő, készítsd el a színezőt: egy kis tálba tedd a vörös ételfestéket, és egy kis vízzel oldd fel, hogy sűrű pasztát kapj.

    A paszta állaga legyen sűrű, hogy ne legyen túl vizes a rizshez adva.

    4

    A főtt rizst, babot és ételfestéket jól keverd össze, majd add hozzá a szójaszószt, reszelt gyömbért és egy csipet tengeri sót. Keverd alaposan össze.

    A szójaszósz adja az étel sós ízét, míg a gyömbér friss, aromás alapot ad a rizsnek.

    5

    A kész sekihant tálald, és szórd meg szezámmaggal, friss korianderlevelekkel díszítve.

    A szezámmagok és koriander frissessége jól kiemeli a színes étel gazdag ízét.