A langyos tejben oldd fel az élesztőt a cukorral, majd hagyd 5-10 percig pihenni, amíg habosodik.
A langyos tej fontos, mivel a túl forró tej elpusztíthatja az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd adj hozzá a felfuttatott élesztőt és a felolvasztott vajat.
A vaj ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt.
Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 5-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Ha a tészta ragad, adj hozzá egy kevés lisztet, de vigyázz, hogy ne legyen túl száraz.
Formázz a tésztából kis cipókat, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyj köztük helyet, mert kelni fognak.
Ne aggódj, ha a tészta kicsit ragad, pihentetés közben formázd újra!
Takarjuk le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni 30-40 percig, amíg megduplázódik a térfogata.
Az ideális kelesztési hőmérséklet 25-30 °C. Ha hideg van, tedd melegebb helyre.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a kis cipókat 15-20 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak.
A sütési idő sütőnként változhat, figyeld az első 15 perc után.
Miután kihűltek, vágd le a tetejüket, és töltsd meg áfonyalekvárral. A tejszínt verd habbá, és tedd rá a tetejére.
A tejszín ne legyen túl meleg, mert a hab nem fog jól felverődni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.