A tejet melegítsd meg, és oldd fel benne a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.
A tej ne legyen túl forró, mert akkor elpusztulhat az élesztő.
A gluténmentes lisztet, sót, vaníliás cukrot és tojást keverd össze egy tálban. Öntsd hozzá a felfutott élesztős keveréket, majd gyúrd össze a tésztát.
A tészta viszonylag ragadós lesz, mivel gluténmentes, de ne aggódj, ez teljesen normális.
A tésztát letakarva hagyd pihenni egy meleg helyen 1 órán keresztül, hogy megkeljen.
Ha gyorsan szeretnéd a tésztát megkelni, tedd a tálat meleg vízzel teli edénybe, hogy a gőz segítse a kelést.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő darabra, majd formázz belőlük kis gombócokat, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Formázás közben ügyelj arra, hogy a gombócok egyenlő méretűek legyenek, így egyenletesen sülnek.
Süsd őket 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 10 percben, hogy a tészta szépen megkeljen.
Amíg a fánkok sülnek, a fügét hámozd meg, és vágd fel apró darabokra. A tejszínt verd habbá a mézzel.
A füge édes íze tökéletesen kiegészíti a tejszín selymes állagát.
Miután a fánkok kihűltek, vágd őket félbe, és töltsd meg a friss fügével és a mézes tejszínnel.
A tejszín és füge töltelék adják a Semla friss, édes ízét. A füge más gyümölcsökkel is helyettesíthető, ha épp nem elérhető.
Tálald az elkészült Semlát azonnal, és élvezd a gazdag, gyümölcsös ízvilágot.
Ez a fügés Semla tökéletes reggelire vagy desszertként, és frissen a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.