Semla mézes krémmel tálalva, friss sütemények

Semla mézes krémmel

A Semla egy hagyományos skandináv édesség, amelyet leginkább húsvétkor fogyasztanak. A zsemlék puhasága és a mézes krém édes íze tökéletesen kiegészítik egymást. A Semla, más néven \'fastlagsbulle\', hosszú hagyományra tekint vissza, és az egyik legismertebb édesség a svéd és finn konyhában. A tészta puhasága és a krém ízletes kombinációja igazi kényeztetés a finom édességek szerelmeseinek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Liszt
50 g Cukor
10 g Élesztő
250 ml Meleg tej
1 db Tojás
1 tk.
50 g Olvasztott vaj
200 ml Tejszín
2 ek. Méz
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg tejhez add hozzá a cukrot és az élesztőt. Hagyj neki 10 percet, hogy felfusson.

    Az élesztő gyorsabban felfut, ha a tej nem túl forró, hanem langyos.

    2

    A lisztet keverd össze a sóval és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tojást, az olvasztott vajat, és végül a felfuttatott élesztős tejet.

    A tésztát ne keverd túl sokáig, hogy megőrizze a megfelelő textúrát.

    3

    Keverd össze a tésztát, majd dagaszd 5-7 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Tedd egy tálba, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a tészta megduplázódik.

    A kelesztéshez érdemes meleg helyet választani, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró.

    4

    A tészta megkelesztése után oszd 10 egyenlő részre, és formázz belőlük kis zsemléket. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd pihenni 15 percig.

    A zsemléket ne nyomd túl erősen, hogy megőrizzék a levegősségüket.

    5

    A pihenő idő letelte után előmelegített sütőben 180°C-on süsd 15-20 percig, amíg a zsemlék szépen megpirulnak.

    Figyeld a sütés közben, ha a zsemlék túl gyorsan pirulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.

    6

    A tejszínt habosítsd fel a mézzel, majd töltsd meg vele a frissen sült zsemléket.

    A tejszínt habosítsd alacsony sebességen először, hogy ne törjön össze a hab.

    7

    Tálald a Semlát melegen, és élvezd a mézes krém édes ízét.

    A Semla a legfinomabb frissen, amikor a krém még puha és lágy.