A meleg tejhez add hozzá a cukrot és az élesztőt. Hagyj neki 10 percet, hogy felfusson.
Az élesztő gyorsabban felfut, ha a tej nem túl forró, hanem langyos.
A lisztet keverd össze a sóval és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tojást, az olvasztott vajat, és végül a felfuttatott élesztős tejet.
A tésztát ne keverd túl sokáig, hogy megőrizze a megfelelő textúrát.
Keverd össze a tésztát, majd dagaszd 5-7 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Tedd egy tálba, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a tészta megduplázódik.
A kelesztéshez érdemes meleg helyet választani, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró.
A tészta megkelesztése után oszd 10 egyenlő részre, és formázz belőlük kis zsemléket. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd pihenni 15 percig.
A zsemléket ne nyomd túl erősen, hogy megőrizzék a levegősségüket.
A pihenő idő letelte után előmelegített sütőben 180°C-on süsd 15-20 percig, amíg a zsemlék szépen megpirulnak.
Figyeld a sütés közben, ha a zsemlék túl gyorsan pirulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.
A tejszínt habosítsd fel a mézzel, majd töltsd meg vele a frissen sült zsemléket.
A tejszínt habosítsd alacsony sebességen először, hogy ne törjön össze a hab.
Tálald a Semlát melegen, és élvezd a mézes krém édes ízét.
A Semla a legfinomabb frissen, amikor a krém még puha és lágy.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.