Semla vegán változatban, mandulakrémmel töltve és porcukorral megszórva

Semla vegán változatban

A semla egy hagyományos svéd édesség, amely különösen a húsvéti időszakban népszerű. A tészta finom, puha és édes, és a tradicionális változatot gyakran tejszínhabbal és mandulakrémmel töltik. A vegán semla a hagyományos recept módosítása, amely tejtermékek helyett növényi alapú összetevőket használ, hogy még azok is élvezhessék ezt az édességet, akik követik a vegán étrendet. A semla nemcsak finom, hanem egy igazi svéd élmény, amely minden falatjával elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
1 csomag Élesztő
50 g Nádcukor
50 g Vegán margarin
150 ml Almond tej
0.5 tk.
1 tk. Vaníliás cukor
100 g Mandulakrém
50 g Powdered sugar (porcukor)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A langyos mandulatejben oldjuk fel a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy felfutjon.

    Győződjünk meg róla, hogy a mandulatej ne legyen túl meleg, mert az tönkreteheti az élesztőt.

    2

    A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót és a vaníliás cukrot, majd öntsük hozzá az élesztős keveréket.

    A szitált liszt finomabb, levegősebb textúrát ad a tésztának.

    3

    A vegán margarint olvasszuk fel, és keverjük hozzá a lisztes keverékhez. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg rugalmas nem lesz.

    A tésztát ne gyúrjuk túl, különben keményebb lesz. Kizárólag addig dolgozzunk vele, amíg össze nem áll.

    4

    A tésztát letakarva hagyjuk pihenni 1 órán át, amíg meg nem kel.

    A tésztát meleg helyen pihentessük, hogy gyorsabban keljen.

    5

    A megkelt tésztát osszuk 8 egyenlő részre, és formáljunk belőlük gombócokat. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ne nyomkodjuk túl laposra a gombócokat, mert maguktól is emelkedni fognak a sütés során.

    6

    Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarna színűek nem lesznek.

    A gombócokat ne süssük túl, mert így megőrizzük a puhaságukat.

    7

    Miután a semlák kihűltek, vágjuk le a tetejüket, és töltsük meg mandulakrémmel. A tetejére szórjunk egy kevés porcukrot.

    A mandulakrém finom és gazdag, de ha extra édesre vágyunk, tehetünk rá több porcukrot.