A langyos mandulatejben oldjuk fel a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy felfutjon.
Győződjünk meg róla, hogy a mandulatej ne legyen túl meleg, mert az tönkreteheti az élesztőt.
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót és a vaníliás cukrot, majd öntsük hozzá az élesztős keveréket.
A szitált liszt finomabb, levegősebb textúrát ad a tésztának.
A vegán margarint olvasszuk fel, és keverjük hozzá a lisztes keverékhez. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát ne gyúrjuk túl, különben keményebb lesz. Kizárólag addig dolgozzunk vele, amíg össze nem áll.
A tésztát letakarva hagyjuk pihenni 1 órán át, amíg meg nem kel.
A tésztát meleg helyen pihentessük, hogy gyorsabban keljen.
A megkelt tésztát osszuk 8 egyenlő részre, és formáljunk belőlük gombócokat. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ne nyomkodjuk túl laposra a gombócokat, mert maguktól is emelkedni fognak a sütés során.
Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarna színűek nem lesznek.
A gombócokat ne süssük túl, mert így megőrizzük a puhaságukat.
Miután a semlák kihűltek, vágjuk le a tetejüket, és töltsük meg mandulakrémmel. A tetejére szórjunk egy kevés porcukrot.
A mandulakrém finom és gazdag, de ha extra édesre vágyunk, tehetünk rá több porcukrot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.