Shahi Tukda rabri-vel, díszítve mandulával és pisztáciával

Shahi Tukda rabri-vel

A Shahi Tukda egy hagyományos indiai édesség, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakkor. Az étel gazdag, édes és fűszeres ízvilágot kínál, a pirított kenyér és a sáfrányos rabri egyedülálló textúrákat és ízeket ad. A desszert alapja a gazdag rabri, amelyet fűszerekkel és tejszínnel sűrítenek, míg a pirított kenyér a ropogós és puha textúrák kombinációját adja. A Shahi Tukda tökéletes választás a különleges vacsorákhoz vagy ünnepi alkalmakhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 szelet Fehér kenyér
500 ml Tej
150 g Cukor
1 ek. Rózsa víz
1 csipet Sáfrány
1 rúd Fahéj
0.5 tk. Szerecsendió
3 ek. Vaj
1 ek. Mandula (apróra vágva)
1 ek. Pisztácia (apróra vágva)
2 ek. Tejpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket vágd fel háromszög alakú darabokra, és pirítsd meg őket vajban aranybarnára.

    A kenyér ne legyen túl vékony, hogy ne száradjon ki sütés közben.

    2

    Készítsd el a rabrit: A tejet egy lábasban melegítsd fel, majd add hozzá a cukrot, rózsavizet, sáfrányt, fahéjat és szerecsendiót.

    A sáfrányt először egy kis meleg vízben oldd fel, hogy intenzívebb színt és ízt kapj.

    3

    Főzd a tejet, amíg sűrűsödni nem kezd, majd adj hozzá tejport, hogy gazdagabb legyen a textúrája.

    A rabri akkor kész, ha a tejet kicsit sűrűbbre főzöd, de ügyelj arra, hogy ne égjen le.

    4

    A pirított kenyérszeleteket tedd egy tálba, majd öntsd rá a kész rabrit.

    A kenyeret hagyd egy kicsit megszívni a rabritól, hogy puhává váljon.

    5

    A tálaláshoz szórd meg a desszertet apróra vágott mandulával és pisztáciával.

    A pirított diófélék fokozzák az étel ízét és ropogós textúrát adnak.

    6

    Hűtsd le a Shahi Tukdát a hűtőben legalább 1 órán át, majd tálald hidegen.

    Ez a desszert még finomabb, ha egy éjszakát a hűtőben pihen, hogy az ízek összeérjenek.