A kenyérszeleteket vágd fel háromszög alakú darabokra, és pirítsd meg őket vajban aranybarnára.
A kenyér ne legyen túl vékony, hogy ne száradjon ki sütés közben.
Készítsd el a rabrit: A tejet egy lábasban melegítsd fel, majd add hozzá a cukrot, rózsavizet, sáfrányt, fahéjat és szerecsendiót.
A sáfrányt először egy kis meleg vízben oldd fel, hogy intenzívebb színt és ízt kapj.
Főzd a tejet, amíg sűrűsödni nem kezd, majd adj hozzá tejport, hogy gazdagabb legyen a textúrája.
A rabri akkor kész, ha a tejet kicsit sűrűbbre főzöd, de ügyelj arra, hogy ne égjen le.
A pirított kenyérszeleteket tedd egy tálba, majd öntsd rá a kész rabrit.
A kenyeret hagyd egy kicsit megszívni a rabritól, hogy puhává váljon.
A tálaláshoz szórd meg a desszertet apróra vágott mandulával és pisztáciával.
A pirított diófélék fokozzák az étel ízét és ropogós textúrát adnak.
Hűtsd le a Shahi Tukdát a hűtőben legalább 1 órán át, majd tálald hidegen.
Ez a desszert még finomabb, ha egy éjszakát a hűtőben pihen, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.