Shepherd’s pie édesburgonyával tálalva, pürésített édesburgonyával a tetején

Shepherd’s pie édesburgonya pürével

A Shepherd’s pie egy klasszikus angol étel, amely húsos töltelékkel és gazdag burgonyapürével készült. Az étel az angol konyha egyik legismertebb hagyományos fogása, és bár többféle változata is létezik, az alapja mindig a pörkölt hús és a sűrű püré. A Shepherd’s pie édesburgonyával egy új és tápláló változata ennek az ételnek, amely egy édesebb, ínycsiklandó alternatívát kínál a hagyományos pürés burgonyával készült változathoz képest.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
50 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
200 ml Tej
800 g Édesburgonya
500 ml Fűszeres alaplé
1 tk.
1 tk. Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A burgonyát akkor ellenőrizheted, hogy megfőtt-e, ha egy villával könnyedén átszúrhatod.

    2

    A sárgarépát és a hagymát vágd apróra. A fokhagymát is zúzd össze.

    Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, használhatsz reszelőt a zöldségekhez.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát és sárgarépát.

    A zöldségeket addig dinszteld, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd, de ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg, amíg barna színt nem kap. Öntsd rá a fűszeres alaplevet, és főzd 10-15 percig, amíg a hús puhává válik.

    A húsnak nem szabad túlfőzni, hogy megőrizze szaftos állagát.

    5

    Miután a hús elkészült, add hozzá a zöldborsót, sót és borsot, majd keverd jól össze.

    A zöldborsó gyorsan megpuhul, ezért ne főzd túl sokáig, hogy ne veszítse el a friss ízét.

    6

    A főtt édesburgonyát törd össze egy villával, és keverd hozzá a tejet és a tojást, hogy krémesebb állagot kapj.

    Az édesburgonya püréhez használhatsz egy krumplinyomót a sima textúráért.

    7

    A húsos keveréket öntsd egy tűzálló tálba, és az édesburgonyapürét tedd a tetejére. Egy kanál segítségével simítsd el.

    Az édesburgonyapüré tetejét készítheted hullámosra is, hogy szép barna kérget kapjon a sütés során.

    8

    180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütés utolsó 5 percében grillezheted is, hogy még ropogósabb legyen a teteje.