Shepherd’s pie zöldségekkel tálalva, burgonyapürével a tetején

Shepherd’s pie zöldségekkel

A Shepherd’s pie egy klasszikus angol étel, amely húsos töltelékkel és gazdag burgonyapürével készült. Az étel az angol konyha egyik legismertebb hagyományos fogása, és bár többféle változata is létezik, az alapja mindig a pörkölt hús és a sűrű püré. A Shepherd’s pie zöldségekkel egy vegetáriánus változata ennek az ételnek, amely gazdag zöldséges töltelékkel készült. Tökéletes választás vegetáriánus vacsorákhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Vegyes zöldségek (pl. répa, zöldborsó, kukorica)
50 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
200 ml Tej
800 g Burgonya
500 ml Fűszeres alaplé
1 tk.
1 tk. Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A burgonyát akkor ellenőrizheted, hogy megfőtt-e, ha egy villával könnyedén átszúrhatod.

    2

    A sárgarépát és a hagymát vágd apróra. A fokhagymát is zúzd össze.

    Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, használhatsz reszelőt a zöldségekhez.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát és sárgarépát.

    A zöldségeket addig dinszteld, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd, de ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a vegyes zöldségeket, és főzd 5-10 percig, hogy megpuhuljanak.

    A zöldségeket nem kell túl főzni, mert így friss marad az ízük.

    5

    Miután a zöldségek megpuhultak, öntsd rá a fűszeres alaplevet, és főzd tovább, amíg az alaplé el nem párolog.

    Ha túl sok alaplé marad, hagyd a serpenyőben, hogy besűrűsödjön.

    6

    A főtt burgonyát törd össze egy villával, és keverd hozzá a tejet és a tojást, hogy krémesebb állagot kapj.

    A burgonyapüréhez használhatsz egy krumplinyomót a sima textúráért.

    7

    A zöldséges keveréket öntsd egy tűzálló tálba, és a burgonyapürét tedd a tetejére. Egy kanál segítségével simítsd el.

    A burgonyapüré tetejét készítheted hullámosra is, hogy szép barna kérget kapjon a sütés során.

    8

    180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütés utolsó 5 percében grillezheted is, hogy még ropogósabb legyen a teteje.