Grillezett Shioyaki vörös márna citrommal és petrezselyemmel

Shioyaki vörös márnával

A Shioyaki recept a japán konyha egyik alapvető étkezése, amelyet egyszerűen, de ínycsiklandó módon készítenek. A halat sózva és grillezve készítik, így a végeredmény egy ropogós bőrt és puha, zamatos belsőt kapunk. A citrom és petrezselyem frissessége még inkább kiemeli a hal ízét. A Shioyaki vörös márna a japán éttermek egyik közkedvelt fogása, amely egyesíti a frissességet és az egyszerűséget. Az étel tökéletes választás, ha valami könnyű és egészséges ételt szeretnél készíteni, de ugyanakkor ínycsiklandó is szeretnél lenni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Vörös márna
1 tk.
1 db Citrom
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös márnákat alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, vágd le a fejet, és távolítsd el a belsőségeket. Öblítsd le hideg vízzel, majd töröld szárazra papírtörlővel.

    A halat alaposan meg kell tisztítani, hogy elkerüld a halas szagot és friss maradjon.

    2

    A citromot vágd félbe, és a felét nyomd bele a halak belsejébe. A másik felét szeleteld fel, és tedd félre a tálaláshoz.

    A citrom frissessége segít az ízek fokozásában és a hal enyhe savasságával még ínycsiklandóbbá teszi.

    3

    Sózd meg a halakat kívül-belül, ügyelve arra, hogy a felesleges sót ne hagyd rajta.

    A sózás nemcsak az ízesítéshez fontos, hanem segít a hal bőrén egy ropogós réteget kialakítani sülés közben.

    4

    A fokhagymát zúzd össze, és keverd el az olívaolajjal. Kend meg vele a halak mindkét oldalát.

    Az olívaolaj és fokhagyma keverékét érdemes egy kis időre pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.

    5

    Helyezd a halakat egy előmelegített grillre vagy serpenyőbe. Süsd őket közepes hőmérsékleten 5-7 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.

    Ne süsd túl a halat! A túl sok sütés kiszáríthatja, így az optimális sülési időt tartsd be.

    6

    Miután elkészült a hal, helyezd egy tálra, és szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald a félbevágott citromszeletekkel.

    A friss petrezselyem nemcsak színében gazdagítja a fogást, hanem a friss ízeket is kiemeli.