A vörös márnákat alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, vágd le a fejet, és távolítsd el a belsőségeket. Öblítsd le hideg vízzel, majd töröld szárazra papírtörlővel.
A halat alaposan meg kell tisztítani, hogy elkerüld a halas szagot és friss maradjon.
A citromot vágd félbe, és a felét nyomd bele a halak belsejébe. A másik felét szeleteld fel, és tedd félre a tálaláshoz.
A citrom frissessége segít az ízek fokozásában és a hal enyhe savasságával még ínycsiklandóbbá teszi.
Sózd meg a halakat kívül-belül, ügyelve arra, hogy a felesleges sót ne hagyd rajta.
A sózás nemcsak az ízesítéshez fontos, hanem segít a hal bőrén egy ropogós réteget kialakítani sülés közben.
A fokhagymát zúzd össze, és keverd el az olívaolajjal. Kend meg vele a halak mindkét oldalát.
Az olívaolaj és fokhagyma keverékét érdemes egy kis időre pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.
Helyezd a halakat egy előmelegített grillre vagy serpenyőbe. Süsd őket közepes hőmérsékleten 5-7 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.
Ne süsd túl a halat! A túl sok sütés kiszáríthatja, így az optimális sülési időt tartsd be.
Miután elkészült a hal, helyezd egy tálra, és szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald a félbevágott citromszeletekkel.
A friss petrezselyem nemcsak színében gazdagítja a fogást, hanem a friss ízeket is kiemeli.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.