A marhahúst vágd vékony szeletekre. A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a tavaszi hagymát pedig apróra vágd.
A húsnak vékony szeletekben kell lennie, hogy könnyen át tudjon sülni és megőrizze a puhaságát.
Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a cukrot, a szezámmagolajat, a reszelt fokhagymát és gyömbért. Ez lesz a marinád, amelyben a húsnak legalább 20 percet pihennie kell.
Ha van időd, hagyd a húst hosszabb ideig a marinádban, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Tedd a hús szeleteket a marinádba, és alaposan keverd össze. Pihentesd a húst a marinádban legalább 20 percig, de akár egy éjszakán át is maradhat a hűtőben.
Ne hagyd túl sokáig a húsban, hogy ne legyen túl sóssága a szójaszósztól.
Egy serpenyőben hevíts olajat közepes lángon. Amikor elég forró, tedd bele a hússzeleteket, és süsd őket mindkét oldalon aranybarnára.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús szépen, egyenletesen megsülethessen.
A húst tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és apróra vágott tavaszi hagymával, valamint friss korianderrel.
A koriander friss íze remekül kiegészíti a fűszeres hús aromáját.
Tálald az elkészült shogayakit rizs vagy tésztás köret kíséretében.
A rizs a legjobb köret hozzá, de tálalhatod zöldségekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.