Shogayaki fokhagymával, szójaszószos és friss korianderrel tálalva

Shogayaki fokhagymával

A Shogayaki egy klasszikus japán étel, amely szójaszószban sült húsból készül. Eredetileg a japán éttermekben volt elterjedt, és gyorsan népszerűvé vált a háziasszonyok körében is. A fokhagyma és gyömbér hozzáadása friss, erőteljes ízeket ad az ételnek, míg a szójaszósz gazdag, umami alapot biztosít. A koriander és a szezámmag fokozza az ízeket és egy új dimenziót ad a fogásnak. A Shogayaki fokhagymával egy igazi ínycsiklandó étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús (pl. hátszín)
4 gerezd Fokhagyma
4 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
2 ek. Szezámmagolaj
1 cm Ginger (friss gyömbér)
2 szál Tavaszi hagyma
1 ek. Szezámmag
2 ág Friss koriander
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony szeletekre. A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a tavaszi hagymát pedig apróra vágd.

    A húsnak vékony szeletekben kell lennie, hogy könnyen át tudjon sülni és megőrizze a puhaságát.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a cukrot, a szezámmagolajat, a reszelt fokhagymát és gyömbért. Ez lesz a marinád, amelyben a húsnak legalább 20 percet pihennie kell.

    Ha van időd, hagyd a húst hosszabb ideig a marinádban, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    3

    Tedd a hús szeleteket a marinádba, és alaposan keverd össze. Pihentesd a húst a marinádban legalább 20 percig, de akár egy éjszakán át is maradhat a hűtőben.

    Ne hagyd túl sokáig a húsban, hogy ne legyen túl sóssága a szójaszósztól.

    4

    Egy serpenyőben hevíts olajat közepes lángon. Amikor elég forró, tedd bele a hússzeleteket, és süsd őket mindkét oldalon aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús szépen, egyenletesen megsülethessen.

    5

    A húst tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és apróra vágott tavaszi hagymával, valamint friss korianderrel.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti a fűszeres hús aromáját.

    6

    Tálald az elkészült shogayakit rizs vagy tésztás köret kíséretében.

    A rizs a legjobb köret hozzá, de tálalhatod zöldségekkel is.