A joghurtot tedd egy tiszta szűrőre, hogy a felesleges víz lecsöpögjön belőle. Hagyj rajta egy tálban 1-2 órát.
Ha szeretnéd, használhatsz sűrített joghurtot is, így hamarabb elérheted a kívánt állagot.
A mangót hámozd meg, vágd fel kis darabokra, és egy turmixgépben pürésítsd.
A friss mangó édes íze adja meg a Shrikhant alapját, így érdemes jó minőségű, érett mangót választani.
A pürésített mangót keverd bele a joghurtba. Adj hozzá cukrot, fahéjat és a rózsavizet, és alaposan keverd össze.
A rózsavíz ad egy finom, különleges illatot, ami tökéletesen illik a mangó ízéhez.
A Saffrant egy kevés meleg vízben oldd fel, majd add hozzá a joghurthoz és mangóhoz.
A sáfrány színe és íze különlegessé teszi az ételt, ezért nem szükséges belőle túl sok.
A kész Shrikhandot tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy a fűszerek és az ízek jól összeérjenek.
A hűtött Shrikhand még finomabb és frissítőbb lesz, ha hidegen tálalod.
Tálalás előtt szórd meg mandulával, és friss mangódarabokkal díszítsd.
A mandula nemcsak ízesíti, hanem ropogós textúrát is ad a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.