Shrikhand mangóval, friss mangódarabokkal, mandulával díszítve

Shrikhand mangóval (Amrakhand)

A Shrikhand vagy Amrakhand egy hagyományos indiai desszert, amelyet joghurtból készítenek, és különféle fűszerekkel, mint például sáfrány és fahéj, ízesítenek. Az Amrakhand változata mangóval készül, amely a desszertnek friss, édes ízt ad. Az étel különösen népszerű az indiai nyári hónapokban, mivel frissítő és könnyen elkészíthető. A Shrikhand mangóval egy különleges élményt nyújt, amelyet édes és savanykás ízek keveredése tesz egyedivé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Görög joghurt
1 db Friss mangó
4 ek. Cukor
1 csipet Saffran
1 csipet Fahéj
2 ek. Mandula
1 tk. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot tedd egy tiszta szűrőre, hogy a felesleges víz lecsöpögjön belőle. Hagyj rajta egy tálban 1-2 órát.

    Ha szeretnéd, használhatsz sűrített joghurtot is, így hamarabb elérheted a kívánt állagot.

    2

    A mangót hámozd meg, vágd fel kis darabokra, és egy turmixgépben pürésítsd.

    A friss mangó édes íze adja meg a Shrikhant alapját, így érdemes jó minőségű, érett mangót választani.

    3

    A pürésített mangót keverd bele a joghurtba. Adj hozzá cukrot, fahéjat és a rózsavizet, és alaposan keverd össze.

    A rózsavíz ad egy finom, különleges illatot, ami tökéletesen illik a mangó ízéhez.

    4

    A Saffrant egy kevés meleg vízben oldd fel, majd add hozzá a joghurthoz és mangóhoz.

    A sáfrány színe és íze különlegessé teszi az ételt, ezért nem szükséges belőle túl sok.

    5

    A kész Shrikhandot tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy a fűszerek és az ízek jól összeérjenek.

    A hűtött Shrikhand még finomabb és frissítőbb lesz, ha hidegen tálalod.

    6

    Tálalás előtt szórd meg mandulával, és friss mangódarabokkal díszítsd.

    A mandula nemcsak ízesíti, hanem ropogós textúrát is ad a desszertnek.