Shrikhand mang贸val, friss mang贸darabokkal, mandul谩val d铆sz铆tve

Shrikhand mang贸val (Amrakhand)

A Shrikhand vagy Amrakhand egy hagyom谩nyos indiai desszert, amelyet joghurtb贸l k茅sz铆tenek, 茅s k眉l枚nf茅le f疟szerekkel, mint p茅ld谩ul s谩fr谩ny 茅s fah茅j, 铆zes铆tenek. Az Amrakhand v谩ltozata mang贸val k茅sz眉l, amely a desszertnek friss, 茅des 铆zt ad. Az 茅tel k眉l枚n枚sen n茅pszer疟 az indiai ny谩ri h贸napokban, mivel friss铆t艖 茅s k枚nnyen elk茅sz铆thet艖. A Shrikhand mang贸val egy k眉l枚nleges 茅lm茅nyt ny煤jt, amelyet 茅des 茅s savanyk谩s 铆zek kevered茅se tesz egyediv茅.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g G枚r枚g joghurt
1 db Friss mang贸
4 ek. Cukor
1 csipet Saffran
1 csipet Fah茅j
2 ek. Mandula
1 tk. R贸zsav铆z

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A joghurtot tedd egy tiszta sz疟r艖re, hogy a felesleges v铆z lecs枚p枚gj枚n bel艖le. Hagyj rajta egy t谩lban 1-2 贸r谩t.

    Ha szeretn茅d, haszn谩lhatsz s疟r铆tett joghurtot is, 铆gy hamarabb el茅rheted a k铆v谩nt 谩llagot.

    2

    A mang贸t h谩mozd meg, v谩gd fel kis darabokra, 茅s egy turmixg茅pben p眉r茅s铆tsd.

    A friss mang贸 茅des 铆ze adja meg a Shrikhant alapj谩t, 铆gy 茅rdemes j贸 min艖s茅g疟, 茅rett mang贸t v谩lasztani.

    3

    A p眉r茅s铆tett mang贸t keverd bele a joghurtba. Adj hozz谩 cukrot, fah茅jat 茅s a r贸zsavizet, 茅s alaposan keverd 枚ssze.

    A r贸zsav铆z ad egy finom, k眉l枚nleges illatot, ami t枚k茅letesen illik a mang贸 铆z茅hez.

    4

    A Saffrant egy kev茅s meleg v铆zben oldd fel, majd add hozz谩 a joghurthoz 茅s mang贸hoz.

    A s谩fr谩ny sz铆ne 茅s 铆ze k眉l枚nlegess茅 teszi az 茅telt, ez茅rt nem sz眉ks茅ges bel艖le t煤l sok.

    5

    A k茅sz Shrikhandot tedd h疟t艖be 1-2 贸r谩ra, hogy a f疟szerek 茅s az 铆zek j贸l 枚ssze茅rjenek.

    A h疟t枚tt Shrikhand m茅g finomabb 茅s friss铆t艖bb lesz, ha hidegen t谩lalod.

    6

    T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg mandul谩val, 茅s friss mang贸darabokkal d铆sz铆tsd.

    A mandula nemcsak 铆zes铆ti, hanem ropog贸s text煤r谩t is ad a desszertnek.