Shukto padlizsánnal, fűszeres zöldségekkel és kókusztejjel, tálalva

Shukto padlizsánnal

A Shukto egy indiai eredetű étel, mely az ottani hagyományos fűszerekkel és kókusztejjel készül. Eredetileg a bengáli konyhában vált ismertté, és gyakran zöldségekkel vagy különféle húsokkal készítik. A padlizsános változat egy modern fúziója a hagyományos Shuktonak, amely egyaránt ízletes és tápláló. A fűszerek, mint a kurkuma és kömény, gazdag ízvilágot adnak, míg a kókusztej sima, krémes textúrát biztosít. Ez az étel remek választás, ha egy különleges és ínycsiklandó vegetáriánus fogást szeretnél készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
150 g Zöldbab
1 db Sárgarépa
200 ml Kókusztej
0.5 tk. Kömény
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 tk. Kurkumapor
1 db Chili
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozd meg, majd vágd kockákra. A zöldbabot tisztítsd meg, a sárgarépát pedig hámozd meg és vágd karikákra. A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd.

    A padlizsánok felszívhatják az olajat, ezért érdemes egy kicsit sózni, hogy levet eresszenek, és ne legyenek túl zsírosak.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd egy-két percig, hogy az illatok felszabaduljanak.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne legyen keserű!

    3

    Tedd a padlizsánt a serpenyőbe, és pirítsd meg, amíg enyhén barnulni nem kezd. Ezután add hozzá a sárgarépát és a zöldbabot, majd keverd össze.

    A padlizsánoknak elég idő kell, hogy megpuhuljanak, ezért közepes lángon pirítsd őket. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    4

    Szórd rá a köményt, kurkumát és a csilit, majd keverd alaposan össze. Öntsd rá a kókusztejet, és hagyd, hogy az egész keverék felforrjon.

    A kurkuma és a kömény intenzív ízeket ad az ételnek, de vigyázz, hogy ne tedd túl csípőssé – a chili mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    5

    Szükség szerint adj hozzá sót, és hagyd, hogy a zöldségek puhára főjenek a kókusztejben, körülbelül 10-15 percig.

    Ha szeretnéd, hogy a szósz sűrűbb legyen, főzd tovább, míg a folyadék egy kicsit el nem párolog.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak és az étel elkészült, vedd le a tűzről, és tálald melegen.

    Ez a curry jellegű étel remekül illik rizshez vagy naan kenyérhez.