Shukto tejjel, zöldségekkel és tej alapú szószban tálalva

Shukto tejjel

A Shukto egy hagyományos bengáli étel, amelyet általában a reggeli vagy ebéd részeként szolgálnak fel. A zöldségek különleges fűszerekkel és tej alapú szószban főzve egyedi és gazdag ízvilágot biztosítanak. A Shukto-t gyakran étkezés előtt szolgálják fel, mint egy ínycsiklandó előételt, és gyakran egészséges, tápláló ételként fogyasztják. Az étel különleges fűszerei és a tejben főzött zöldségek kombinációja egyedülálló élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Bittermelon (karalábé)
1 tk. Methi (fenugreek) magok
2 db Sárgarépa
3 db Krumpli
200 g Peeled and diced pumpkin
500 ml Tej
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 db Szárított zöld chili
2 ek. Olaj
1 tk. Aszalt tamarind

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket előkészítjük: a karalábét hámozzuk meg, és vágjuk szeletekre. A sárgarépát és a krumplit hámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.

    Ha a karalábé túl keserű, előbb áztasd vízben 10 percig, hogy enyhüljön a keserű íz.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a fenugreek magokat, és pirítsd őket néhány másodpercig, amíg illatosak nem lesznek.

    A fenugreek magokat óvatosan pirítsd, mert gyorsan megéghetnek, ami keserű ízt adhat.

    3

    Tedd bele a zöldségeket a serpenyőbe, és add hozzá a szárított chilit. Párold 5-6 percig, amíg elkezdik megpuhulni.

    A zöldségeket egyenletesen keverd, hogy minden oldalról megpiruljanak, de ne égjenek meg.

    4

    Öntsd hozzá a tej és a tamarind keveréket, valamint sót és borsot. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a tej átveszi az ízeket.

    A tamarind savanykás ízt ad, de ha túl erősnek találod, csökkentsd a mennyiséget.

    5

    Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak és a tej ízekkel gazdagodott, tálald az ételt frissen, és szórd meg egy kevés friss korianderrel, ha szeretnéd.

    Ha a szósz túl híg, főzd egy kicsit tovább, hogy besűrűsödjön.