A zöldségeket előkészítjük: a karalábét hámozzuk meg, és vágjuk szeletekre. A sárgarépát és a krumplit hámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
Ha a karalábé túl keserű, előbb áztasd vízben 10 percig, hogy enyhüljön a keserű íz.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a fenugreek magokat, és pirítsd őket néhány másodpercig, amíg illatosak nem lesznek.
A fenugreek magokat óvatosan pirítsd, mert gyorsan megéghetnek, ami keserű ízt adhat.
Tedd bele a zöldségeket a serpenyőbe, és add hozzá a szárított chilit. Párold 5-6 percig, amíg elkezdik megpuhulni.
A zöldségeket egyenletesen keverd, hogy minden oldalról megpiruljanak, de ne égjenek meg.
Öntsd hozzá a tej és a tamarind keveréket, valamint sót és borsot. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a tej átveszi az ízeket.
A tamarind savanykás ízt ad, de ha túl erősnek találod, csökkentsd a mennyiséget.
Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak és a tej ízekkel gazdagodott, tálald az ételt frissen, és szórd meg egy kevés friss korianderrel, ha szeretnéd.
Ha a szósz túl híg, főzd egy kicsit tovább, hogy besűrűsödjön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.