A húst daraboljuk fel kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert pedig karikákra szeleteljük.
A hús darabolásakor figyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek a darabok, így egyenletesebben sülnek.
Egy nagy lábasban hevítsünk olajat, és pirítsuk meg a húst, amíg szépen meg nem barna. Ezután adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket együtt 3-4 percig.
Ne hagyd túl pirulni a húst, hogy ne váljon keménnyé a levesben.
Amikor a hagyma üvegesre pirult, öntsük fel a zöldségleves alaplével, és adjuk hozzá a sárgarépát, zellert, valamint a burgonyát. Főzzük őket együtt 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy hígabb legyen.
Ezután adjuk hozzá a fűszereket: borsot, köményt, paprikát, és sót. Keverjük össze jól, majd főzzük még 10 percig.
A fűszereket kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd tovább. A shurpa igazi ízét a fűszerek adják.
Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel. Tálaljuk forrón, egy kis pirított kenyérrel vagy friss pirospaprikával.
A friss petrezselyem extra frissességet ad a levesnek, ne hagyd ki belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.