Shurpa korianderrel, gazdag húsleves tálalva friss zöldségekkel és korianderrel

Shurpa korianderrel

A Shurpa egy tradicionális uzbég étel, amely a fűszeres húslevesek egyik klasszikusa. Az étel gazdag ízvilágát a koriander, a kömény és a friss zöldségek adják, melyek tökéletes harmóniában találkoznak a marhahússal. Az uzbég konyha egyik jellemző ételeként a Shurpa mindig is a családi összejövetelek és ünnepi alkalmak része volt. A leves ízletes és tápláló, miközben az egyszerű hozzávalók valóban kiemelik a friss fűszereket és a hús gazdag ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
4 gerezd Fokhagyma
2 db Krumpli
2 db Paradicsom
1 ek. Koriander
1 tk. Kömény
1 db Paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tedd egy nagy fazékba.

    A hús darabolása előtt győződj meg róla, hogy megfelelően eltávolítottad a felesleges zsírt, hogy a leves tisztább legyen.

    2

    Add hozzá a feldarabolt hagymát, sárgarépát, zellert, fokhagymát és a paprikát a hús mellé a fazékba.

    A zöldségeket apróra vágd, hogy hamarabb átvegye a levest a teljes ízük.

    3

    Öntsd rá a vizet, és forrald fel a levest. Miután felforrt, vedd le a hőt, és főzd alacsony lángon 1 órán keresztül.

    Ne felejtsd el időnként leszedni a keletkező habot, hogy a leves tiszta maradjon!

    4

    A paradicsomokat vágd fel kis darabokra, majd add hozzá a leveshez, és főzd további 10 percig.

    A paradicsom hozzáadása gazdagítja a levest, és enyhén savanyú ízt ad neki, ami kiegyensúlyozza az egyéb fűszereket.

    5

    Egy tálban keverd össze a köményt, koriandert, sót és borsot. Ezt a fűszerkeveréket add hozzá a leveshez, majd főzd még 10-15 percig.

    A koriander és a kömény a Shurpa étel tipikus ízesítői, amelyek különleges aromát adnak a levesnek.

    6

    A krumplit vágd fel kisebb kockákra, és add hozzá a leveshez. Főzd tovább, amíg a krumpli megpuhul.

    A krumpli segít sűríteni a levest, így gazdagabb állagot kapsz.

    7

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd a levest.

    A koriander frissessége és enyhén citrusos íze igazán kiemeli a leves aromáit.