Shurpa zöldségekkel, gazdag és fűszeres leves zöldségekkel

Shurpa zöldségekkel

A Shurpa egy hagyományos közép-ázsiai leves, amely gazdag ízvilágával és fűszeres alapjával vált ismertté. Az ételt általában friss zöldségekkel és húsokkal készítik, és a fűszerek kiemelik az összes hozzávaló ízét. A Shurpa eredete a sztyeppei nomádok konyhájában található, akik a gyorsan elkészíthető és tápláló levest gyakran fogyasztották hosszú utazásaik során.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (csonttal)
1 db Hagyma
2 db Répa
1 szál Zeller
1 db Édesburgonya
1 db Piros paprika
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Fűszerpaprika
2 szál Zöldhagyma
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ág Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst apró darabokra vágjuk, majd egy nagy fazékban, forró vízben kezdjük el főzni.

    A csontos hús a levesben gazdag ízt ad, ezért érdemes csontot is használni, nem csak a húsrészeket.

    2

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd. A zöldségeket – répát, zellert és édesburgonyát – hámozd meg, és szeleteld fel.

    Az édesburgonya édesebb ízt ad a levesnek, így kiegyensúlyozza a sósabb ízeket.

    3

    Amikor a hús kezd puhulni, add hozzá a zöldségeket, a köményt, a fűszerpaprikát, sót és borsot.

    A kömény és a paprika fűszeressége gazdagítja a leves ízét, így nem érdemes kihagyni őket.

    4

    A piros paprikát is vágd fel, és tedd hozzá a leveshez. Tovább főzd alacsony lángon 30-40 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    A piros paprika szép színt ad a levesnek, és édeskés ízével frissíti a fogást.

    5

    Tálalás előtt szórd meg a levest friss korianderrel és zöldhagymával, és facsard rá a lime levét.

    A friss koriander és lime igazi frissességet ad a levesnek, így fokozza az ízélményt.