A marhahúst apró darabokra vágjuk, majd egy nagy fazékban, forró vízben kezdjük el főzni.
A csontos hús a levesben gazdag ízt ad, ezért érdemes csontot is használni, nem csak a húsrészeket.
A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd. A zöldségeket – répát, zellert és édesburgonyát – hámozd meg, és szeleteld fel.
Az édesburgonya édesebb ízt ad a levesnek, így kiegyensúlyozza a sósabb ízeket.
Amikor a hús kezd puhulni, add hozzá a zöldségeket, a köményt, a fűszerpaprikát, sót és borsot.
A kömény és a paprika fűszeressége gazdagítja a leves ízét, így nem érdemes kihagyni őket.
A piros paprikát is vágd fel, és tedd hozzá a leveshez. Tovább főzd alacsony lángon 30-40 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A piros paprika szép színt ad a levesnek, és édeskés ízével frissíti a fogást.
Tálalás előtt szórd meg a levest friss korianderrel és zöldhagymával, és facsard rá a lime levét.
A friss koriander és lime igazi frissességet ad a levesnek, így fokozza az ízélményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.