Sigeumchi Namul, koreai fűszeres spenót étel, szezámolajjal és szójaszósszal

Sigeumchi Namul

A Sigeumchi Namul egy tradicionális koreai étel, amely friss spenótból készül, és a koreai konyha számos étkezésén megtalálható. Az ételt fűszerekkel, szezámolajjal és szójaszósszal ízesítik, amely gazdag ízeket ad a spenótnak, miközben megtartja annak frissességét. A Sigeumchi Namul könnyen elkészíthető, és remek köret vagy önálló étel is lehet, különösen a vegetáriánusok számára. A spenót az ételben nemcsak tápláló, hanem friss ízt is ad, amely tökéletes kiegészítője a koreai étkezéseknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss spenót
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámmag
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss spenótot alaposan mosd meg, majd egy nagy lábasban forralj vizet. Tedd bele a spenótot, és főzd 1-2 percig, amíg megpuhul, de még élénk zöld marad.

    Ne főzd túl a spenótot, mert akkor elveszíti élénk zöld színét és tápanyagtartalmát.

    2

    Miután megfőtt a spenót, szűrd le, és hagyd egy kicsit hűlni. Miután kihűlt, jól nyomd ki belőle a felesleges vizet, hogy ne legyen túl folyós.

    A spenót kinyomása segít abban, hogy ne legyen túl híg a végső étel.

    3

    Az apróra vágott fokhagymát szezámolajban pirítsd meg egy serpenyőben, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért folyamatosan keverd, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a lecsöpögtetett spenótot a fokhagymás olajhoz, és jól keverd össze. Öntsd rá a szójaszószt, sót, borsot, és keverd még egyszer alaposan.

    A szójaszósz íze kiemeli a spenót frissességét, míg a szezámolaj gazdagítja a textúrát.

    5

    Szórd meg szezámmaggal, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A szezámmag nemcsak ízt ad, hanem extra ropogósságot is, ami remekül passzol a spenót textúrájához.