A friss spenótot alaposan mosd meg, majd egy nagy lábasban forralj vizet. Tedd bele a spenótot, és főzd 1-2 percig, amíg megpuhul, de még élénk zöld marad.
Ne főzd túl a spenótot, mert akkor elveszíti élénk zöld színét és tápanyagtartalmát.
Miután megfőtt a spenót, szűrd le, és hagyd egy kicsit hűlni. Miután kihűlt, jól nyomd ki belőle a felesleges vizet, hogy ne legyen túl folyós.
A spenót kinyomása segít abban, hogy ne legyen túl híg a végső étel.
Az apróra vágott fokhagymát szezámolajban pirítsd meg egy serpenyőben, amíg illatos lesz.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért folyamatosan keverd, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a lecsöpögtetett spenótot a fokhagymás olajhoz, és jól keverd össze. Öntsd rá a szójaszószt, sót, borsot, és keverd még egyszer alaposan.
A szójaszósz íze kiemeli a spenót frissességét, míg a szezámolaj gazdagítja a textúrát.
Szórd meg szezámmaggal, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.
A szezámmag nemcsak ízt ad, hanem extra ropogósságot is, ami remekül passzol a spenót textúrájához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.