Simit poppamaggal tálalva feta sajttal és friss petrezselyemmel

Simit poppamaggal

A simit egy tradicionális török étel, amelyet főként reggelire fogyasztanak. A simit tésztája hasonlít a bagelhez, de a szezámmaggal való bevonása különleges textúrát ad neki. Ezt a frissítő ételt gyakran tálalják friss sajtokkal, zöldségekkel és különféle fűszerekkel. A poppamag pedig egy különleges és izgalmas eleme ennek az ételnek, amely különleges ropogósságot ad neki. A simit poppamaggal egy könnyed, de mégis gazdag étkezés, amely tökéletes reggeliként vagy uzsonnára. Technikai tipp: A simit sütésekor figyelj arra, hogy a tésztát ne süsd túl, hogy ne veszítse el puhaságát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Simit
2 ek. Poppamag
1 csokor Friss petrezselyem
100 g Feta sajt
1 db Citrom
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A simiteket egy száraz serpenyőben süsd meg, amíg szép aranybarna nem lesz. Használhatsz pici olívaolajat, ha szükséges.

    A simit jól megpirítva lesz igazán ropogós, amitől különlegesebb íze lesz.

    2

    A feta sajtot morzsold össze, majd tedd félre.

    A feta sajt helyett használhatsz más típusú sajtot, ha valami enyhébb ízre vágysz.

    3

    A citromot facsard ki, és keverd el az olívaolajjal, sóval, borssal. Ízesítsd ízlés szerint.

    A citrom és az olívaolaj keveréke frissítő és aromás öntetet ad az ételnek.

    4

    A poppamagot öntsd a simitek tetejére, és tedd rá a feta sajtot.

    A poppamag izgalmas textúrát ad a simitnek, és még különlegesebbé teszi az ételt.

    5

    Tálald friss petrezselyemmel és citromlével meglocsolva.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a simit aromáit, míg a citromlé még pikánsabbá teszi.