A pulykahúst vágd kisebb darabokra, és tedd egy nagy lábasba. Öntsd rá a vizet, és forrald fel.
A hús darabolása segít abban, hogy gyorsabban megfőjön, és jobban átjárja a fűszeres lé.
Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zöldbabot a pulykához.
A zöldségeket apróra vágva egyenletesebben főnek, és gyorsabban megpuhulnak.
Szórd bele a tandoori fűszerkeveréket, és keverd jól össze. Főzd a levest közepes lángon 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kis vizet.
A paradicsomokat apróra vágd, és add a leveshez. Hozd újra forrásig, majd főzd további 10 percig.
A paradicsom friss ízt ad a levesnek, és segít feloldani a fűszerek zamatát.
Add hozzá a tamarind pasztát, sót és borsot, és jól keverd el. Ha szükséges, ízesítsd tovább ízlés szerint.
A tamarind paszta egyedi savanykás ízt ad, amely tökéletesen illik a tandoori fűszerekhez.
Miután a leves elkészült, szórd meg friss korianderrel tálalás előtt.
A koriander friss íze kiemeli a leves gazdag fűszerességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.