Sinigang tandoori fűszerrel, friss korianderrel díszítve

Sinigang tandoori fűszerrel

A sinigang egy hagyományos filippínó étel, amely a savanyú alapú levesek között foglal helyet. Az étel alapja a tamarind, amely savanykás ízével különleges ízélményt biztosít. A tandoori fűszerek hozzáadásával a leves egyedülálló karaktert kap, amely egyensúlyt teremt a fűszeres és savanyú ízek között. Ez a változat még izgalmasabbá válik a pulykahússal, amely gazdag fehérjeforrásként gazdagítja az ételt. A sinigang tandoori fűszerrel ideális választás egy fűszeres étkezéshez, különleges alkalmakra, vagy akár egy hétköznapi étkezéshez is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pulykahús
1.5 l Víz
2 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 db Hagyma
2 ek. Tandoori fűszerkeverék
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Tamarind paszta
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykahúst vágd kisebb darabokra, és tedd egy nagy lábasba. Öntsd rá a vizet, és forrald fel.

    A hús darabolása segít abban, hogy gyorsabban megfőjön, és jobban átjárja a fűszeres lé.

    2

    Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zöldbabot a pulykához.

    A zöldségeket apróra vágva egyenletesebben főnek, és gyorsabban megpuhulnak.

    3

    Szórd bele a tandoori fűszerkeveréket, és keverd jól össze. Főzd a levest közepes lángon 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kis vizet.

    4

    A paradicsomokat apróra vágd, és add a leveshez. Hozd újra forrásig, majd főzd további 10 percig.

    A paradicsom friss ízt ad a levesnek, és segít feloldani a fűszerek zamatát.

    5

    Add hozzá a tamarind pasztát, sót és borsot, és jól keverd el. Ha szükséges, ízesítsd tovább ízlés szerint.

    A tamarind paszta egyedi savanykás ízt ad, amely tökéletesen illik a tandoori fűszerekhez.

    6

    Miután a leves elkészült, szórd meg friss korianderrel tálalás előtt.

    A koriander friss íze kiemeli a leves gazdag fűszerességét.