Skagenröra joghurttal, friss hal és fűszerek tálalva

Skagenröra joghurttal

A Skagenröra egy tradicionális svéd étel, amely füstölt halat és fűszeres joghurtot kombinál, így igazi ínycsiklandó ételt alkot. Az ételt svéd ünnepi alkalmakra készítik, de kiváló választás egy könnyű ebédre is. A joghurtos változat frissítő és könnyed alternatívát kínál a klasszikus majonézes skagenrörával szemben, miközben nem veszít a gazdag ízéből.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt hal (pl. lazac vagy tőkehal)
100 ml Friss joghurt
50 g Majonéz
1 ek. Citromlé
1 csokor Friss kapor
1 db Hagyma
0.5 tk. Friss fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt halat vágjuk kisebb darabokra, és tegyük egy tálba.

    A halat ne vágjuk túl apróra, hogy megőrizzük a textúráját és a füstös ízét.

    2

    A hagymát finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a halhoz.

    Ha nem szeretjük a hagyma erős ízét, egy kis vízben áztathatjuk, hogy enyhüljön az íze.

    3

    A friss joghurtot és majonézt egy tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá a citromlevet és a fekete borsot.

    A joghurt a majonéztől könnyedebb és frissebbé teszi a szószt, miközben a citromlé frissítőt ad az ízhez.

    4

    A joghurtos keveréket adjuk hozzá a halas keverékhez, majd alaposan keverjük össze.

    Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis extra joghurttal hígíthatjuk.

    5

    A friss kaprot és petrezselymet finomra aprítjuk, majd szórjuk a keverékbe.

    A kapor és a petrezselyem frissességet ad, és kiemeli a hal ízét.

    6

    A kész Skagenrörát hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha időnk engedi, még jobb, ha 1-2 órát pihenni hagyjuk a keveréket.

    7

    Tálaljuk friss kenyérrel, pirítóssal vagy ropogós krumplival, és szórjuk meg extra kaporral és petrezselyemmel.