A füstölt halat vágjuk kisebb darabokra, és tegyük egy tálba.
A halat ne vágjuk túl apróra, hogy megőrizzük a textúráját és a füstös ízét.
A hagymát finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a halhoz.
Ha nem szeretjük a hagyma erős ízét, egy kis vízben áztathatjuk, hogy enyhüljön az íze.
A friss joghurtot és majonézt egy tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá a citromlevet és a fekete borsot.
A joghurt a majonéztől könnyedebb és frissebbé teszi a szószt, miközben a citromlé frissítőt ad az ízhez.
A joghurtos keveréket adjuk hozzá a halas keverékhez, majd alaposan keverjük össze.
Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis extra joghurttal hígíthatjuk.
A friss kaprot és petrezselymet finomra aprítjuk, majd szórjuk a keverékbe.
A kapor és a petrezselyem frissességet ad, és kiemeli a hal ízét.
A kész Skagenrörát hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha időnk engedi, még jobb, ha 1-2 órát pihenni hagyjuk a keveréket.
Tálaljuk friss kenyérrel, pirítóssal vagy ropogós krumplival, és szórjuk meg extra kaporral és petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.