Skagenröra vegán változata tofuval és kaporral díszítve

Skagenröra vegán változatban

A Skagenröra egy híres skandináv étel, mely hagyományosan halat tartalmaz. A vegán változat tofuval készült, amely a tengeri ízhez hasonló textúrát ad, miközben a lime és kapor friss íze tökéletesen kiegészíti a majonézes alapot. Ezt a receptet azok számára alkották, akik szeretnék élvezni a skagenröra ízét anélkül, hogy halat fogyasztanának. A vegán skagenröra egy könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes választás előételként vagy könnyed vacsoraként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vegán majonéz
200 g Tofu
1 ek. Kukoricakeményítő
1 tk. Füstölt paprika
1 db Lime leve
1 db Hagyma
1 csokor Kapor
1 tk.
1 tk. Bors
2 ek. Vegán citromos joghurt
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut nyomd le, hogy eltávolítsd a felesleges vizet, majd törd össze egy villával, hogy hasonló textúrát kapj, mint a halhús.

    A tofu lepréselése segít abban, hogy a massza ne legyen túl vizes, így jobban megőrzi az ízét.

    2

    A hagymát finomra aprítom, majd egy tálban összekeverem a tofut, hagymát, füstölt paprikát, sót, borsot és lime levét.

    A lime frissessége kiemeli a többi hozzávaló ízét, és segít a vegán majonéz savasságának ellensúlyozásában.

    3

    Hozzáadom a vegán majonézt és a citromos joghurtot, és alaposan összekeverem.

    A vegán majonéz és joghurt kombinációja krémessé teszi a keveréket, míg a joghurt enyhén savanykás ízt ad neki.

    4

    A kaprot finomra vágom, és hozzáadom a keverékhez.

    A kapor friss íze klasszikusan passzol a skagenrörahoz, és még ízletesebbé teszi a vegán változatot.

    5

    Jól elkeverem, és tálalás előtt legalább 30 percig a hűtőben pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják az összes hozzávalót.

    6

    Tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítem, és kenyéren vagy pirítósra teszem.

    A petrezselyem frissessége és szép zöld színe jól illik az ételhez, amit friss kenyéren vagy pirítóson is fogyaszthatsz.