Skagenröra vöröshagymával, füstölt lazac és garnélarák keveréke pirítósra tálalva

Skagenröra Vöröshagymával

A skagenröra egy hagyományos svéd étel, amelyet elsősorban hideg előételként tálalnak. Az étel neve a Skagén városról származik, és az ottani halászati tradíciók eredményeként jött létre. A skagenröra alapja a füstölt lazac, garnélarák és majonéz, de gyakran túrót és friss kaprot is hozzáadnak. A friss, enyhén csípős vöröshagyma és a citromlé kiemelik a tenger gyümölcseinek friss ízét. A skagenröra egy igazán ínycsiklandó és elegáns étel, amit általában pirítósra vagy blini palacsintára tálalnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt lazac
150 g Shrimp (garnélarák)
100 g Túró
3 ek. Majonéz
1 csokor Friss kapor
1 db Vöröshagyma
1 ek. Citromlé
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt lazacot és garnélarákot apróra vágd fel. Tedd őket egy tálba.

    A füstölt lazac íze jól illik a garnélarákhoz, de ügyelj arra, hogy ne legyenek túl apró darabok, hogy megőrizzék textúrájukat.

    2

    A vöröshagymát hámozd meg, majd vágd apróra és add hozzá a tálhoz a halhoz és rákhoz.

    A vöröshagyma frissessége és enyhén csípős íze jól kiegyensúlyozza az étel gazdagabb ízét.

    3

    Add hozzá a túrót, a majonézt, a citromlevet, a fekete borsot és a sót. Alaposan keverd össze az összes hozzávalót.

    A túró lágyabbá teszi az ételt, miközben a majonéz krémessé varázsolja. A citrom frissessége kiemeli a tenger gyümölcseinek ízét.

    4

    A kaprot vágd apróra, és szórd bele az ételbe. Ismét keverd jól össze.

    A friss kapor elengedhetetlen, hogy igazán autentikus skagenröra ízt kapj.

    5

    Tálald friss pirítósra vagy blini palacsintára. Díszítsd még egy kis kaporral és citromszeletekkel.

    Ez az étel friss pirítósra tálalva a legfinomabb, de blini palacsintával is tökéletes.