Skagenröra vöröshagymĂĄval, fĂŒstölt lazac Ă©s garnĂ©larĂĄk keverĂ©ke pirĂ­tĂłsra tĂĄlalva

Skagenröra Vöröshagymåval

A skagenröra egy hagyomĂĄnyos svĂ©d Ă©tel, amelyet elsƑsorban hideg elƑételkĂ©nt tĂĄlalnak. Az Ă©tel neve a SkagĂ©n vĂĄrosrĂłl szĂĄrmazik, Ă©s az ottani halĂĄszati tradĂ­ciĂłk eredmĂ©nyekĂ©nt jött lĂ©tre. A skagenröra alapja a fĂŒstölt lazac, garnĂ©larĂĄk Ă©s majonĂ©z, de gyakran tĂșrĂłt Ă©s friss kaprot is hozzĂĄadnak. A friss, enyhĂ©n csĂ­pƑs vöröshagyma Ă©s a citromlĂ© kiemelik a tenger gyĂŒmölcseinek friss Ă­zĂ©t. A skagenröra egy igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł Ă©s elegĂĄns Ă©tel, amit ĂĄltalĂĄban pirĂ­tĂłsra vagy blini palacsintĂĄra tĂĄlalnak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g FĂŒstölt lazac
⭕ 150 g Shrimp (garnĂ©larĂĄk)
⭕ 100 g TĂșrĂł
⭕ 3 ek. MajonĂ©z
⭕ 1 csokor Friss kapor
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒstölt lazacot Ă©s garnĂ©larĂĄkot aprĂłra vĂĄgd fel. Tedd Ƒket egy tĂĄlba.

    A fĂŒstölt lazac Ă­ze jĂłl illik a garnĂ©larĂĄkhoz, de ĂŒgyelj arra, hogy ne legyenek tĂșl aprĂł darabok, hogy megƑrizzĂ©k textĂșrĂĄjukat.

    2

    A vöröshagymåt håmozd meg, majd vågd apróra és add hozzå a tålhoz a halhoz és råkhoz.

    A vöröshagyma frissessĂ©ge Ă©s enyhĂ©n csĂ­pƑs Ă­ze jĂłl kiegyensĂșlyozza az Ă©tel gazdagabb Ă­zĂ©t.

    3

    Add hozzĂĄ a tĂșrĂłt, a majonĂ©zt, a citromlevet, a fekete borsot Ă©s a sĂłt. Alaposan keverd össze az összes hozzĂĄvalĂłt.

    A tĂșrĂł lĂĄgyabbĂĄ teszi az Ă©telt, miközben a majonĂ©z krĂ©messĂ© varĂĄzsolja. A citrom frissessĂ©ge kiemeli a tenger gyĂŒmölcseinek Ă­zĂ©t.

    4

    A kaprot vågd apróra, és szórd bele az ételbe. Ismét keverd jól össze.

    A friss kapor elengedhetetlen, hogy igazån autentikus skagenröra ízt kapj.

    5

    Tålald friss pirítósra vagy blini palacsintåra. Díszítsd még egy kis kaporral és citromszeletekkel.

    Ez az étel friss pirítósra tålalva a legfinomabb, de blini palacsintåval is tökéletes.