Skolebrød csokidarabokkal, frissen tálalva

Skolebrød csokidarabokkal

A Skolebrød egy hagyományos skandináv sütemény, amelyet gyerekkorukban sokan az iskolai uzsonnák során fogyasztottak. A csokidarabokkal töltött tészta édessége és a tejszín krémessége egy igazán különleges ízélményt ad. Ez az étel tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy desszertként. A Skolebrød a skandináv konyha egyik legismertebb édessége, amelyet világszerte nagyra értékelnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
50 g Cukor
10 g Élesztő
250 ml Tej
1 db Tojás
1 tk.
50 g Olvasztott vaj
1 cs. Vaníliás cukor
100 g Fekete csokidarabkák
200 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd meg a tejet langyosra, majd add hozzá a cukrot és az élesztőt. Hagyj neki 10 percet, hogy felfusson.

    Az élesztő gyorsabban felfut, ha a tej nem túl forró, hanem csak langyos.

    2

    A lisztet keverd össze a sóval és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tojást, az olvasztott vajat, és végül a felfuttatott élesztős tejet.

    A tészta sima legyen, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet a megfelelő állag eléréséhez.

    3

    Keverd össze a tésztát, majd dagaszd 5-7 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Tedd egy tálba, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a tészta megduplázódik.

    A kelesztéshez érdemes meleg helyet választani, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró.

    4

    A tészta megkelesztése után oszd 8 egyenlő részre, és formázz belőlük kis zsemléket. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd pihenni 15 percig.

    A zsemléket ne nyomd túl erősen, hogy megőrizzék a levegősségüket.

    5

    A pihenő idő letelte után, egy kanál segítségével nyomj mélyedést a tészták közepébe, és töltsd meg tejszínnel és csokidarabokkal.

    A csokidarabok ne legyenek túl nagyok, hogy a tészta egyenletesen átsüljön.

    6

    Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 15-20 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

    Figyeld a sütés közben, ha a tészta túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőmérsékletet.

    7

    Hagyd hűlni a süteményeket, majd tálald frissen.

    A Skolebrød a legfinomabb, ha még melegen fogyasztják, de hidegen is nagyon ízletes.