Az élesztőt a langyos tejben oldd fel a cukorral. Hagyd állni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.
Ne használj túl forró tejet, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A langyos tej a legjobb a kelt tésztákhoz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót, tojást és az olvasztott vajat. Öntsd hozzá az élesztős keveréket, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Ne add hozzá az összes folyadékot egyszerre, hogy jobban kontrollálhasd a tészta állagát.
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg megduplázódik a mérete.
A tészta kelését meleg helyen gyorsíthatod. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25-30°C.
A fahéjat keverd össze a cukorral, hogy elkészítsd a fahéjas tölteléket.
Ha extra ízt szeretnél, egy kis vaníliát is adhatsz a fahéjas töltelékhez.
A megkelt tésztát gyúrd át, majd oszd el 12 egyenlő részre. Mindegyik darabot formázz kis golyóvá, majd nyújtsd ki őket kerek formára.
A tészta nyújtásakor használd a lisztezett felületet, hogy ne ragadjon.
Minden kerek tésztalapot tölts meg egy evőkanál fahéjas cukorral, majd hajtsd össze a széleit, és formázz belőle kis zsákot.
Figyelj arra, hogy ne legyen túl sok töltelék, hogy a tészta ne szakadjon el sülés közben.
Helyezd a fahéjas töltelékes tésztagolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd őket pihenni még 30 percig, hogy keljenek egy kicsit.
Pihentetés után a tészták még lazábbak és puhábbak lesznek.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és kend meg a tészták tetejét tejjel. Süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Ellenőrizd a sütést 15 perc után, hogy ne égjenek meg.
Miután megsültek, vedd ki a tepsiből, és hagyd őket hűlni.
A frissen sült yatsuhashik a legfinomabbak, de ha nem fogy el mind, másnap is finomak maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.