Smarties Ice Cream fagylalt tálalva

Smarties Ice Cream

A Smarties Ice Cream egy igazán vidám és színes fagylalt, amely a híres Smarties cukorkák ízvilágát idézi. Az alap vaníliás fagylaltban roppanós drazsé darabok rejtőznek, és minden kanálban egy kis csokoládés meglepetés vár. A recept tökéletesen ötvözi a hagyományos vaníliás fagylalt krémességét a színes édességek élénk hatásával, így garantáltan elnyeri a gyerekek és felnőttek tetszését egyaránt. A Smarties fagylaltot a legjobb úgy készíteni, hogy a drazsét csak az utolsó fázisban adjuk hozzá, így biztosan megtartják roppanós állagukat. Ez a fagylalt igazi családi kedvenc lehet nyári kerti partikra, születésnapi ünnepségekre, vagy bármilyen alkalomra, amikor valami szórakoztató, de finom édességet keresünk. Tipp: a fagylaltot extra színes Smarties drazsékkal is díszíthetjük tálaláskor!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
100 g Smarties drazsé (durvára vágva)
60 g Étcsokoládé (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    Ha nem oldódik fel teljesen a cukor, a fagylalt szemcsés lehet.

    2

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliakivonatot, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután tedd a hűtőbe legalább 3 órára. Tipp: a jól lehűtött alap biztosítja a sima, krémes fagylaltot.

    A hűtőben való pihentetés segít az ízek összeérésében.

    3

    Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgép, öntsd lapos edénybe, és 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.

    A fagylaltgép használata egyszerűbbé teszi a folyamatot, de kézzel is elkészíthető a fagylalt.

    4

    Amikor a fagylalt már sűrűsödni kezd, keverd bele a durvára vágott Smarties drazsékat és az apróra vágott étcsokoládét. Tipp: ne dolgozd túl, hogy a drazsék színei megmaradjanak, és roppanósak maradjanak.

    A Smarties és a csokoládé hozzáadása a végén biztosítja, hogy a drazsék ne ázzanak el.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig állni, hogy könnyen kanalazható legyen.

    Ha túl kemény a fagylalt, ne erőltesd a kanalazást, mert eltörhet a kanál.