Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!
Ha nem oldódik fel teljesen a cukor, a fagylalt szemcsés lehet.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliakivonatot, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután tedd a hűtőbe legalább 3 órára. Tipp: a jól lehűtött alap biztosítja a sima, krémes fagylaltot.
A hűtőben való pihentetés segít az ízek összeérésében.
Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgép, öntsd lapos edénybe, és 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.
A fagylaltgép használata egyszerűbbé teszi a folyamatot, de kézzel is elkészíthető a fagylalt.
Amikor a fagylalt már sűrűsödni kezd, keverd bele a durvára vágott Smarties drazsékat és az apróra vágott étcsokoládét. Tipp: ne dolgozd túl, hogy a drazsék színei megmaradjanak, és roppanósak maradjanak.
A Smarties és a csokoládé hozzáadása a végén biztosítja, hogy a drazsék ne ázzanak el.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig állni, hogy könnyen kanalazható legyen.
Ha túl kemény a fagylalt, ne erőltesd a kanalazást, mert eltörhet a kanál.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.