Smažený pancake porcukorral és lekvárral tálalva

Smažený pancake

A Smažený pancake egy klasszikus cseh sült palacsinta, amelyet bő olajban aranybarnára sütnek, majd porcukorral és lekvárral tálalnak. A cseh konyha hagyományos édességei közé tartozik, különösen vidéki környezetben készítik előszeretettel ünnepi alkalmakra vagy családi összejövetelekre. Az egyszerű hozzávalókból készült tészta könnyen elkészíthető, és a sütési módjának köszönhetően kívül ropogós, belül puha állagot kap. A hagyományos változatokat általában baracklekvárral vagy mézzel fogyasztják, de bármilyen gyümölcsös öntettel tökéletes választás lehet egy autentikus cseh desszerthez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
20 g Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
30 g Olvasztott vaj
500 ml Olaj (sütéshez)
20 g Porcukor (tálaláshoz)
100 g Lekvár vagy méz (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.

    A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszlassa el a tésztában.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd simára.

    A vajat ne legyen túl forró amikor hozzáadod a tojáshoz, mert a tojás megfőhet.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd csomómentesre a tésztát.

    A tésztát ne keverd túl, mert a palacsinták kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

    4

    Melegíts fel egy mély serpenyőt közepes lángon, és önts bele bőséges olajat a sütéshez.

    Az olaj legyen elég forró, de ne füstöljön. Ha túl forró, a palacsinták kívül gyorsan megégnek, belül pedig nyersek maradnak.

    5

    Önts egy kisebb adag tésztát az olajba, és süsd aranybarnára oldalanként 2-3 percig.

    Ne tegyél túl sok tésztát egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat, és a palacsinták nem sülnek meg egyenletesen.

    6

    Szedd ki papírtörlőre a felesleges olaj lecsepegtetéséhez.

    Ez segít eltávolítani a felesleges olajat, így a palacsinták nem lesznek túl zsírosak.

    7

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, amíg az összes palacsinta elkészül.

    Ha a tészta túl sűrű lenne a sütés közben, adj hozzá egy kevés tejet.

    8

    Szórd meg porcukorral és tálald lekvárral vagy mézzel.

    A palacsintákat melegen tálald, mert úgy a legfinomabbak.