Smörgåstårta csirkés majonézes töltelékkel, zöldfűszerekkel díszítve

Smörgåstårta csirkés majonézes töltelékkel

A Smörgåstårta egy hagyományos svéd étel, amelyet gyakran készítenek különleges alkalmakra. A szendvics torta gazdag ízvilágú, és különféle töltelékekkel készíthető. A csirkés-majonézes változat az egyik legnépszerűbb recept, mivel könnyen elkészíthető és mindenki szereti. Az ételt friss zöldfűszerekkel és zöldségekkel díszítik, ami gazdagítja az ízét és vonzóbbá teszi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
12 db Szeletelt fehér kenyér
300 g Főtt csirkemell
150 g Majonéz
100 g Tejföl
2 ek. Friss petrezselyem
4 db Szeletelt uborka
1 tk. Fűszerpaprika
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Friss zöldfűszerek (például kapor)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet főzd meg, majd vágd apró darabokra. Keverd össze a majonézt és a tejfölt egy tálban.

    A csirkemellnek elég, ha puha és jól szétválik, a fűszerek és a majonéz segítenek az ízek összhangjában.

    2

    A majonézes keverékhez add hozzá a friss petrezselymet, a fűszerpaprikát, a sót és a borsot.

    A fűszerek mennyiségét a saját ízlésed szerint is módosíthatod.

    3

    A szeletelt kenyérre rétegezve, minden réteget csirkés majonézes töltelékkel kenj meg, és rakj bele egy-egy szelet uborkát is.

    A kenyér szeletek széleit is érdemes megkenni a majonézes keverékkel, hogy teljesen bevonja a szendvicset.

    4

    Az utolsó réteg után díszítsd a tetejét friss zöldfűszerekkel és paprikával.

    A színes zöldfűszerek és paprikák nemcsak ízt, hanem vizuálisan is vonzóvá teszik az ételt.

    5

    Tálalás előtt pihentesd a smörgåstårtát egy órát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít az étel formájának megőrzésében és az ízek összeérnek, gazdagabbá téve a tölteléket.