Smörgåstårta rákkal és tojással tálalva, díszítve citrommal és kaporral

Smörgåstårta rákkal és tojással

A smörgåstårta egy hagyományos svéd étel, amely egyfajta szendvics torta. A recept számos változata létezik, de a rákkal és tojással készült változat különösen népszerű. A svéd konyha híres a tenger gyümölcseinek változatos felhasználásáról, és a smörgåstårta remek módja annak, hogy a tenger gyümölcsei, tojás és zöldségek egy finom étkezéssé olvadjanak össze. Ezt az ételt gyakran fogyasztják ünnepi alkalmakkor, és tökéletes választás egy különleges családi étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 szelet Pirított kenyér
200 g Tenger gyümölcsei (rák)
4 db Tojás
150 g Majonéz
100 g Tejföl
1 ág Friss kapor
1 db Friss citrom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre (kb. 10 perc), majd tedd hideg vízbe, hogy könnyebben megpucolhatóak legyenek.

    A tojások héját könnyebben eltávolíthatod, ha azokat főzés után hideg vízben hűtöd le.

    2

    A rákot tisztítsd meg és ha szükséges, apró darabokra vágd.

    Friss rákot használd, hogy még ízletesebb legyen az étel. Ha fagyasztottat használsz, alaposan olvaszd fel.

    3

    A kenyérszeleteket pirítsd meg enyhén, hogy ropogósak legyenek. Ez adja az étel alapját.

    A pirított kenyér egy finom, ropogós alapot ad a tortának, és elkerüli, hogy a majonézes keverék átáztassa a kenyeret.

    4

    A főtt tojásokat hámozd meg, majd vágd apróra. Keverd össze majonézzel, tejföllel, sóval, borssal, és a friss citromlével.

    A citrom frissítő íze kiemeli a tojás és a rák ízét, így ne hagyd ki!

    5

    A kaprot vágd apróra, és add hozzá a majonézes keverékhez. Az ízeket jól keverd össze.

    A kapor frissessége és enyhén csípős íze remekül illik a tenger gyümölcseihez.

    6

    A pirított kenyérszeletek egyik felét kend meg a majonézes tojásos keverékkel, majd tedd rá a rákot. Ismételj meg egy réteget, majd tedd rá a következő kenyérszeletet.

    A több rétegű smörgåstårta segít abban, hogy az ízek összeérjenek, és a tészta jól átjáródjon.

    7

    Tedd a tortát hűtőbe legalább 1 órára, hogy a rétegek szépen összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.

    A hűtőben pihenés után könnyebben vágható, és az ízek is intenzívebbek lesznek.

    8

    Tálalás előtt a tetejét díszítheted szeletelt tojással, friss kaporral és egy kis citromkarikával.

    A díszítés nemcsak szép, hanem extra friss ízt ad az ételhez.