SmörgĂ„stĂ„rta teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel, lazaccal Ă©s uborkĂĄval

SmörgĂ„stĂ„rta teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel

A SmörgĂ„stĂ„rta egy hagyomĂĄnyos skandinĂĄv Ă©tel, amelyet gyakran ĂŒnnepi alkalmakra kĂ©szĂ­tenek. A torta formĂĄjĂș Ă©tel egy rĂ©teges fogĂĄs, amelyet ĂĄltalĂĄban kenyĂ©rbƑl, hĂșssal, halakkal, zöldsĂ©gekkel Ă©s kĂŒlönfĂ©le fƱszerekkel rĂ©tegeznek. A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel kĂ©szĂŒlt vĂĄltozata egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂ­vĂĄt kĂ­nĂĄl, miközben megƑrzi az Ă©tel gazdag Ă­zĂ©t Ă©s textĂșrĂĄjĂĄt. A lazac Ă©s a friss zöldsĂ©gek kombinĂĄciĂłja kĂŒlönleges Ă©s friss Ă­zeket ad, mĂ­g a tĂșrĂł Ă©s a sajtkrĂ©m lĂĄgyĂ­tja Ă©s gazdagĂ­tja a tortĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ bĂșzaliszt
⭕ 3 db Tojás
⭕ 150 ml Tej
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 cs. ÉlesztƑ
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Friss petrezselyem
⭕ 100 g Friss sajt
⭕ 150 g LazacfilĂ©
⭕ 1 db Uborka

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd el a tĂ©sztĂĄt: a teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet, a sĂłt Ă©s az Ă©lesztƑt keverd össze. Add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat, a felvert tojĂĄsokat, Ă©s a tejet. GyĂșrd össze, majd hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.

    A tĂ©sztĂĄt gyĂșrd addig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas nem lesz.

    2

    MiutĂĄn megkelt, oszd el a tĂ©sztĂĄt egyenlƑen hĂĄrom rĂ©szre, Ă©s nyĂșjtsd Ƒket kör alakĂșra. SĂŒssĂŒk meg mindhĂĄrom rĂ©szt 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 15-20 perc alatt, amĂ­g aranybarnĂĄk lesznek.

    A tĂ©szta vĂ©konyra nyĂșjtĂĄsa segĂ­t, hogy a torta könnyebb Ă©s levegƑsebb legyen.

    3

    AmĂ­g a tĂ©sztĂĄk sĂŒlnek, a lazacot Ă©s uborkĂĄt szeleteld fel vĂ©konyan. A friss sajtot reszeld le.

    A lazacot és uborkåt apróra vågva is tålalhatod, ha kisebb falatokat szeretnél.

    4

    A megsĂŒlt tĂ©sztĂĄkat hagyd kihƱlni, majd az egyiket tedd egy tĂĄlra, Ă©s kend meg egy kis tĂșrĂłval vagy friss sajtkrĂ©mmel.

    A sajtkrém nemcsak finom, de segít, hogy a többi réteg jobban tapadjon.

    5

    RĂ©tegezd a lazacot, uborkĂĄt Ă©s friss petrezselymet a torta tetejĂ©re, majd tedd rĂĄ a következƑ rĂ©teg tĂ©sztĂĄt. IsmĂ©teld meg a rĂ©tegezĂ©st a harmadik tĂ©sztĂĄval is.

    Mindegyik réteg közé teheted a kedvenc friss zöldségeidet is.

    6

    A tortåt díszítsd a maradék friss petrezselyemmel, sajttal és extra uborkåval. HƱtsd le egy óråra, hogy az ízek összeérjenek.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pihenni a tortĂĄt, hogy a rĂ©tegek szĂ©pen összeĂĄlljanak.