Készítsd el a tésztát: a teljes kiőrlésű lisztet, a sót és az élesztőt keverd össze. Add hozzá az olívaolajat, a felvert tojásokat, és a tejet. Gyúrd össze, majd hagyd pihenni 1 órán keresztül.
A tésztát gyúrd addig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Miután megkelt, oszd el a tésztát egyenlően három részre, és nyújtsd őket kör alakúra. Süssük meg mindhárom részt 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt, amíg aranybarnák lesznek.
A tészta vékonyra nyújtása segít, hogy a torta könnyebb és levegősebb legyen.
Amíg a tészták sülnek, a lazacot és uborkát szeleteld fel vékonyan. A friss sajtot reszeld le.
A lazacot és uborkát apróra vágva is tálalhatod, ha kisebb falatokat szeretnél.
A megsült tésztákat hagyd kihűlni, majd az egyiket tedd egy tálra, és kend meg egy kis túróval vagy friss sajtkrémmel.
A sajtkrém nemcsak finom, de segít, hogy a többi réteg jobban tapadjon.
Rétegezd a lazacot, uborkát és friss petrezselymet a torta tetejére, majd tedd rá a következő réteg tésztát. Ismételd meg a rétegezést a harmadik tésztával is.
Mindegyik réteg közé teheted a kedvenc friss zöldségeidet is.
A tortát díszítsd a maradék friss petrezselyemmel, sajttal és extra uborkával. Hűtsd le egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt hagyd pihenni a tortát, hogy a rétegek szépen összeálljanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.