Smörgåstårta teljes kiőrlésű liszttel, lazaccal és uborkával

Smörgåstårta teljes kiőrlésű liszttel

A Smörgåstårta egy hagyományos skandináv étel, amelyet gyakran ünnepi alkalmakra készítenek. A torta formájú étel egy réteges fogás, amelyet általában kenyérből, hússal, halakkal, zöldségekkel és különféle fűszerekkel rétegeznek. A teljes kiőrlésű liszttel készült változata egészségesebb alternatívát kínál, miközben megőrzi az étel gazdag ízét és textúráját. A lazac és a friss zöldségek kombinációja különleges és friss ízeket ad, míg a túró és a sajtkrém lágyítja és gazdagítja a tortát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
3 db Tojás
150 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
1 cs. Élesztő
0.5 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
100 g Friss sajt
150 g Lazacfilé
1 db Uborka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a tésztát: a teljes kiőrlésű lisztet, a sót és az élesztőt keverd össze. Add hozzá az olívaolajat, a felvert tojásokat, és a tejet. Gyúrd össze, majd hagyd pihenni 1 órán keresztül.

    A tésztát gyúrd addig, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    2

    Miután megkelt, oszd el a tésztát egyenlően három részre, és nyújtsd őket kör alakúra. Süssük meg mindhárom részt 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt, amíg aranybarnák lesznek.

    A tészta vékonyra nyújtása segít, hogy a torta könnyebb és levegősebb legyen.

    3

    Amíg a tészták sülnek, a lazacot és uborkát szeleteld fel vékonyan. A friss sajtot reszeld le.

    A lazacot és uborkát apróra vágva is tálalhatod, ha kisebb falatokat szeretnél.

    4

    A megsült tésztákat hagyd kihűlni, majd az egyiket tedd egy tálra, és kend meg egy kis túróval vagy friss sajtkrémmel.

    A sajtkrém nemcsak finom, de segít, hogy a többi réteg jobban tapadjon.

    5

    Rétegezd a lazacot, uborkát és friss petrezselymet a torta tetejére, majd tedd rá a következő réteg tésztát. Ismételd meg a rétegezést a harmadik tésztával is.

    Mindegyik réteg közé teheted a kedvenc friss zöldségeidet is.

    6

    A tortát díszítsd a maradék friss petrezselyemmel, sajttal és extra uborkával. Hűtsd le egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt hagyd pihenni a tortát, hogy a rétegek szépen összeálljanak.