Smörgåstårta tojáskrémmel és mustárral, friss petrezselyemmel és csemege uborkával

Smörgåstårta tojáskrémmel és mustárral

A smörgåstårta a svéd konyha egyik legismertebb étke, egy ínycsiklandó és gazdag szendvics, amely különféle töltelékekkel rétegezett kenyérből készül. Az étel története a 1960-as évekig nyúlik vissza, amikor svéd éttermekben kezdték el népszerűsíteni. A tojáskrém és a mustár különleges ízével és textúrájával teszi tökéletessé ezt az ételt. Ez a változat a friss petrezselyemmel és csemege uborkával díszítve friss és ízletes élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 szelet Fehér kenyér
4 db Tojás
100 g Majonéz
2 ek. Dijoni mustár
1 ág Friss petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Bors
100 g Csemege uborka
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd keményre, majd hámozd meg és vágd apróra.

    A keményre főzött tojásokat hűtsd le hideg vízben, így könnyebben hámozhatók lesznek.

    2

    A tojásokat keverd össze a majonézzel, dijoni mustárral, citromlével, sóval és borssal, majd jól dolgozd össze, hogy homogén krémet kapj.

    Ha szeretnéd, egy kis extra mustárt is adhatunk a krémhez, hogy még karakteresebb íze legyen.

    3

    A kenyérszeleteket vágd le az éleikről, hogy egyenletes, szép formát kapj.

    A kenyér széleinek levágása segít abban, hogy a szendvics elegánsabb és könnyebben tálalható legyen.

    4

    Rétegezd a kenyérszeleteket egy tányérra, majd kend meg a tojáskrémmel. Ügyelj arra, hogy minden szeletet egyenletesen bekenj.

    A rétegezésnél az egyenletes elosztás nagyon fontos, hogy minden falat ugyanolyan ízes legyen.

    5

    A tetejére díszítésként tedd rá a friss petrezselymet és a csemege uborkát.

    A petrezselyem frissességet ad, míg a csemege uborka roppanós textúrát és friss ízt biztosít a fogásnak.

    6

    Tálald az elkészült smörgåstårtát, és hagyd, hogy kicsit pihenjen, hogy az ízek összeérjenek.

    Hagyj időt, hogy az ízek összeérjenek, így még ínycsiklandóbb lesz.