A burgonyát hámozd meg, vágd fel kis darabokra, és főzd meg, amíg teljesen megpuhul (kb. 15-20 perc). Szűrd le és törd püré állagúra.
Ha a burgonya túl kemény, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben pürésíthesd.
Az uborkát és sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre. A vöröshagymát is aprítsd fel.
A zöldségeket vékonyra vágva könnyen elhelyezheted a kenyéren, hogy szép esztétikai hatást érj el.
A kenyeret rétegezd egy tányérra. Kenj meg minden szeletet vegan majonézzel, majd kezd el a rétegezést a pürésített burgonyával és a vegan túróval.
A majonéz biztosítja a krémes állagot, míg a túró egy kellemes, enyhén savanykás ízt ad a tortának.
A következő réteget alkosd az uborkával és a sárgarépával. Ezek adják a salátás, friss ízt.
Ha szeretnéd, a zöldségeket egy kicsit besózhatod, hogy fokozd az ízüket.
A rétegek közé helyezd el a vöröshagymát, majd díszítsd a tortát a friss petrezselyemmel és korianderrel.
A koriander frissességet ad az ételnek, de ha nem szereted, helyettesítheted más fűszernövényekkel.
A végén az utolsó réteg kenyeret rakd rá, és ismét kenj meg egy réteg vegan majonézzel.
A majonéz a tortát fényessé és ínycsiklandóvá teszi.
Tálald a smörgåstårtát friss korianderrel díszítve, és hagyd állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt érdemes 10-15 percet pihentetni, hogy a torta jól lehűljön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.