Smörgåstårta vegán változatban, pürésített burgonyával, vegan túróval és zöldségekkel

Smörgåstårta vegán változatban

A Smörgåstårta, a hagyományos svéd szendvicstorta, többféle változatban készíthető, és ez a vegán verzió a legnépszerűbb alternatíva. A torta rétegei pürésített burgonyát, vegan túrót és friss zöldségeket tartalmaznak, mindezt vegan majonézzel összekeverve. A zöldségek és a fűszernövények friss ízt adnak a tortának, amely egy könnyű, tápláló étkezés lehet reggelire vagy brunchra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 szelet Vegan kenyér (pl. rozskenyér vagy teljes kiőrlésű kenyér)
200 g Vegan majonéz
150 g Vegan túró (pl. tofutúró)
2 db Főtt burgonya
1 db Uborka
1 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd fel kis darabokra, és főzd meg, amíg teljesen megpuhul (kb. 15-20 perc). Szűrd le és törd püré állagúra.

    Ha a burgonya túl kemény, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben pürésíthesd.

    2

    Az uborkát és sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre. A vöröshagymát is aprítsd fel.

    A zöldségeket vékonyra vágva könnyen elhelyezheted a kenyéren, hogy szép esztétikai hatást érj el.

    3

    A kenyeret rétegezd egy tányérra. Kenj meg minden szeletet vegan majonézzel, majd kezd el a rétegezést a pürésített burgonyával és a vegan túróval.

    A majonéz biztosítja a krémes állagot, míg a túró egy kellemes, enyhén savanykás ízt ad a tortának.

    4

    A következő réteget alkosd az uborkával és a sárgarépával. Ezek adják a salátás, friss ízt.

    Ha szeretnéd, a zöldségeket egy kicsit besózhatod, hogy fokozd az ízüket.

    5

    A rétegek közé helyezd el a vöröshagymát, majd díszítsd a tortát a friss petrezselyemmel és korianderrel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, de ha nem szereted, helyettesítheted más fűszernövényekkel.

    6

    A végén az utolsó réteg kenyeret rakd rá, és ismét kenj meg egy réteg vegan majonézzel.

    A majonéz a tortát fényessé és ínycsiklandóvá teszi.

    7

    Tálald a smörgåstårtát friss korianderrel díszítve, és hagyd állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt érdemes 10-15 percet pihentetni, hogy a torta jól lehűljön.