Smörgåstårta zöldséges töltelékkel frissen tálalva

Smörgåstårta zöldséges töltelékkel

A smörgåstårta egy híres svéd étel, amelyet hagyományosan szendvics tortaként készítenek, sokféle finom töltelékkel. A zöldségekkel készült változata friss és könnyű alternatívát kínál, miközben megtartja a smörgåstårta egyedülálló textúráját. A recept friss petrezselyemmel, paprikával és egyéb zöldségekkel díszítve egy igazán szép és étvágygerjesztő ételt eredményez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 szelet Fehér kenyér
200 g Krémsajt
3 ek. Mayonnaise
1 db Zöld paprika
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 csipet Fűszeres só
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem
1 db Piros paprika
2 db Főtt tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket vágd le egyenletes méretűre, hogy alapot adjanak a smörgåstårta készítéséhez.

    A kenyér szeleteknek ne legyenek túl vastagok, hogy a szendvics könnyen összeálljon.

    2

    A krémsajtot keverd össze a majonézzel, és sózd, borsozd ízlés szerint.

    Ha simább textúrát szeretnél, a majonézt egy kicsit több mennyiségben használhatod.

    3

    A zöldségeket apró kockákra vágd: a zöld paprikát, sárgarépát, uborkát és a piros paprikát.

    A zöldségeket nagyon apróra vágd, hogy könnyen egyesüljenek a krémsajttal, és ne legyenek darabosak.

    4

    A főtt tojásokat is vágd apró kockákra, majd keverd őket a zöldségekkel és a krémsajtos keverékkel.

    A főtt tojás ad egy kis krémességet a tölteléknek, és teltebb ízt biztosít.

    5

    Rétegezd a kenyérszeleteket egy tálban: egy kenyérszeletet kenj meg egy réteg zöldséges krémmel, majd helyezz rá egy újabb szelet kenyeret, és folytasd a rétegezést.

    A rétegek során ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a tölteléket.

    6

    A tetejét is kend be a zöldséges krémmel, és díszítsd a tetejét apróra vágott petrezselyemmel, paprikával és egyéb friss zöldségekkel.

    A díszítésnél fontos, hogy a teteje szép és étvágygerjesztő legyen, így a színes paprikával és petrezselyemmel igazán szép hatást érhetsz el.

    7

    Tálalás előtt hűtsd le a smörgåstårtát egy-két órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.

    A smörgåstårta hűtésével az ízek jobban összeérnek, és könnyebben szeletelhető lesz.