Smørrebrød sült zöldségekkel tálalva

Smørrebrød sült zöldségekkel

A Smørrebrød egy hagyományos dán étel, amely számos változatban készül, és a dán kultúra egyik alapétkezése. A sült zöldségekkel készült változat tökéletes példája annak, hogyan ötvözhetjük a helyi alapanyagokat az egészséges étkezéssel. A friss fűszerek és a ropogós rozskenyér kiemelik a zöldségek természetes ízét. Ezt az ételt sok dán család fogyasztja reggelire vagy ebédre, és a helyi piacokon is gyakran találkozhatunk vele. A recept könnyen variálható, hiszen bármilyen szezonális zöldséggel elkészíthető, így az étel mindig friss és ízletes marad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 szelet Rye bread (rozskenyér)
1 db Padlizsán
1 db Cukkini
1 db Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt, cukkinit és piros paprikát szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze őket egy evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal.

    A zöldségek egyenletesen süljenek, ha nagyobb szeletekre vágod őket, hogy szép ropogósra piruljanak.

    2

    A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Helyezd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 25-30 percig, amíg szépen megpirulnak és megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, a zöldségeket közben meg is forgathatod, hogy minden oldalról egyenletesen piruljanak.

    3

    A rozskenyér szeleteket egy serpenyőben, szárazon, mindkét oldalán pirítsd meg, amíg enyhén aranybarnára sülnek.

    A kenyeret jól át kell pirítani, hogy a zöldségek ne áztassák el a kenyér tetejét.

    4

    A megsült zöldségeket rendezd el a pirított kenyérszeleteken. Szórd meg friss petrezselyemmel és korianderrel, és tálald azonnal.

    A friss fűszerek fokozzák az étel ízét és színét – használd bátran a saját kedvenc fűszereidet is!