Snickers croissant tálalva

Snickers croissant

A croissant a francia péksütemények egyik legismertebb darabja, amelyet rengetegféle töltelékkel lehet gazdagítani. A Snickers egy világszerte kedvelt édesség, amelyet földimogyoró, karamell és csokoládé tesz felejthetetlenné. Ebben a receptben a Snickers ízvilágát ötvözzük a croissant könnyed, réteges tésztájával, hogy egy igazán különleges és laktató süteményt készítsünk. Kiváló választás egy édesszájú reggelire vagy egy gazdag desszertként. Ha szereted a csokoládés-mogyorós édességeket, ezt a croissantot biztosan imádni fogod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
100 g Mogyoróvaj
100 g Karamellkrém
100 g Étcsokoládé
50 g Sótlan földimogyoró
50 g Porcukor
1 db Tojássárgája
20 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőt érdemes alsó-felső sütésen előmelegíteni a legszebb eredmény érdekében.

    2

    A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tészta legyen hideg, amikor nyújtod, így könnyebb vele dolgozni és szebben fog rétegződni a croissant.

    3

    Egy tálban keverd össze a mogyoróvajat és a karamellkrémet, hogy egy selymes tölteléket kapj.

    Ha a mogyoróvaj túl sűrű, melegítsd meg egy kicsit a mikróban, hogy könnyebben lehessen keverni.

    4

    A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés mogyoróvajas-karamellás tölteléket, majd szórj rá néhány darált földimogyorót, és tekerd fel croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben. A földimogyorót óvatosan nyomkodd bele a töltelékbe, hogy ne potyogjon ki.

    5

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.

    Hagyj elegendő helyet a croissantok között, mert sütés közben megnőnek.

    6

    Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.

    A tojássárgájához adhatsz egy csipet sót is, hogy szebb színe legyen a croissantoknak.

    7

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj a croissantokra, nehogy megégjenek.

    8

    Olvaszd fel az étcsokoládét, és amikor a croissantok kihűltek, csorgasd rájuk a csokoládét.

    Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban is felolvaszthatod. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    9

    Szórd meg aprított földimogyoróval, majd porcukorral, és már tálalhatod is.

    A földimogyoró helyett használhatsz más magvakat is, például diót vagy mandulát.