Somen tészta kimchivel tálalva, friss korianderrel díszítve

Somen kimchivel

A Somen kimchivel egy modern változata a koreai konyhának, ahol a fűszeres, savanykás kimchi egyesül a gyorsan főzhető Somen tésztával. A kimchi, amely fermentált zöldségből készült, évtizedek óta a koreai konyha egyik alapétele. A Somen tészta, amelyet gyorsan készítenek el, remekül illik a kimchihez, és egy új dimenziót ad az ételnek. Az étel ízvilága egyszerre pikáns, fűszeres és gazdag, és tökéletes választás azok számára, akik egy gyors, de mégis ínycsiklandó ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Somen tészta
150 g Kimchi
2 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Piros paprika
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
200 ml Zöldség alaplé
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd el főzni a Somen tésztát a csomagolás szerint forró vízben, majd szűrd le és tedd félre.

    A Somen tészta rendkívül gyorsan elkészül, ezért ügyelj arra, hogy ne főzd túl!

    2

    Miközben a tészta fő, vágd apróra a fokhagymát, majd egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mivel keserűvé válhat!

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát a serpenyőbe, és pirítsd egy-két percig, amíg illatos lesz.

    Ha még ízesebb fokhagymás ízt szeretnél, adj hozzá egy kis friss gyömbért is.

    4

    Add hozzá a kimchit a serpenyőbe, és keverd össze. Főzd közepes lángon 5-7 percig, hogy a kimchi felmelegedjen és a fűszerek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, egy kevés kimchi levet is hozzáadhatsz, hogy intenzívebb ízt kapj.

    5

    Miután a kimchi és a fokhagyma összeértek, add hozzá a zöldség alaplevet, a piros paprikát, sót és borsot. Keverd össze és főzd 3-4 percig.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy szószosabb legyen a végén.

    6

    Add hozzá a főtt Somen tésztát a serpenyőbe, és jól keverd el, hogy a tészta egyenletesen be tudja szívni a fűszeres kimchi szószt.

    A tészta és a kimchi szósz jól összeérnek, ha kicsit pihentetjük, így az ízek intenzívebbek lesznek.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és élvezd a fűszeres, savanykás ízélményt!

    A koriander friss íze remekül kiegészíti a kimchi erőteljes fűszerességét.