Főzd meg a Somen tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd tedd félre, ha kész.
Ügyelj arra, hogy ne főzd túl a tésztát, mert akkor ragadós lesz.
A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd. A zöldhagymát szeleteld fel vékony karikákra.
A friss gyömbér ízesíti az ételt, és egy kis csípősséget ad neki.
Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és a gyömbért 1-2 percig, amíg illatosak nem lesznek.
Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát a serpenyőben, mert megéghet és keserűvé válik.
Add hozzá a főtt Somen tésztát a serpenyőbe, és keverd össze alaposan a fokhagymás gyömbéres olajjal.
A tésztát jól keverd át, hogy minden szálat befedjen a fűszeres olaj.
Öntsd rá a szójaszószt, és keverd újra, hogy a tészta jól elnyelje az ízeket.
A szójaszósz íze édes-sós, így a tészta különleges ízvilágot kap tőle.
Főzd még 2-3 percig, hogy a tészta átvegye a fűszerek ízét.
Ha túl sósnak találod, adj hozzá egy kis vizet, hogy enyhítsd a szójaszósz hatását.
Tálald a Somen tésztát, szórd meg friss zöldhagymával, korianderrel és szezámmaggal.
A koriander frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.