Somen zöldhagymával, friss zöldségekkel és szezámmaggal tálalva

Somen zöldhagymával

A Somen egy tradicionális japán tészta, amelyet különféle szószokkal, zöldségekkel és fűszerekkel szoktak tálalni. Az étel könnyen elkészíthető, és kiváló választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. A zöldhagyma friss, ropogós íze jól harmonizál a gyömbéres-szójaszószos tésztával, míg a szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek. A Somen zöldhagymával egy tökéletes ázsiai étel, amely gyorsan és könnyedén elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Somen tészta
3 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 db Tojás
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a Somen tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd tedd félre, ha kész.

    Ügyelj arra, hogy ne főzd túl a tésztát, mert akkor ragadós lesz.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd. A zöldhagymát szeleteld fel vékony karikákra.

    A friss gyömbér ízesíti az ételt, és egy kis csípősséget ad neki.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és a gyömbért 1-2 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát a serpenyőben, mert megéghet és keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a főtt Somen tésztát a serpenyőbe, és keverd össze alaposan a fokhagymás gyömbéres olajjal.

    A tésztát jól keverd át, hogy minden szálat befedjen a fűszeres olaj.

    5

    Öntsd rá a szójaszószt, és keverd újra, hogy a tészta jól elnyelje az ízeket.

    A szójaszósz íze édes-sós, így a tészta különleges ízvilágot kap tőle.

    6

    Főzd még 2-3 percig, hogy a tészta átvegye a fűszerek ízét.

    Ha túl sósnak találod, adj hozzá egy kis vizet, hogy enyhítsd a szójaszósz hatását.

    7

    Tálald a Somen tésztát, szórd meg friss zöldhagymával, korianderrel és szezámmaggal.

    A koriander frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.