Sopaipilla chilena pasadas tálalva fahéjjal, cukorral és mézzel

Sopaipilla chilena pasadas

A sopaipilla chilena pasadas a hagyományos chilei édesség, amit főként télen, az utcákon árulnak, és sok helyen a helyi piacokon is megtalálható. A tésztát olajban sütik, majd fahéjas cukorral, mézzel és citromlével tálalják. A sopaipilla az egyszerűségében rejlik, és a chilei kultúrában az édességek közül az egyik legismertebb.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Fehér liszt
1 ek. Sütőpor
1 tk.
250 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fahéj
50 g Cukor
50 g Méz
1 tk. Friss narancshéj
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót, és fahéjat keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.

    Fontos, hogy a tészta ne legyen túl lágy vagy túl kemény, hanem rugalmas és könnyen formálható.

    2

    Hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig egy letakart tálban, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    Ez az idő lehetővé teszi, hogy a tészta pihenjen, így könnyebb lesz kinyújtani és az olajban sütni.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágj belőle kis négyzeteket vagy köröket egy pohárral vagy késsel.

    Ha egyenletes nagyságú darabokat szeretnél, használj szaggatót vagy egy poharat a formák kialakításához.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és süsd a tésztadarabokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a sopaipillák ne legyenek túl olajosak, hanem ropogósak maradjanak.

    5

    Ha megsült a sopaipilla, szórd meg egy tálban cukorral és fahéjjal, majd locsold meg mézzel és friss citromlével.

    A fahéjas cukor és a méz adja meg a hagyományos chilei sopaipilla pasadas ízét. A friss citromlé extra frissességet és savanykás ízt biztosít.