A lisztet, sütőport, sót, és fahéjat keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.
Fontos, hogy a tészta ne legyen túl lágy vagy túl kemény, hanem rugalmas és könnyen formálható.
Hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig egy letakart tálban, hogy könnyebben nyújtható legyen.
Ez az idő lehetővé teszi, hogy a tészta pihenjen, így könnyebb lesz kinyújtani és az olajban sütni.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágj belőle kis négyzeteket vagy köröket egy pohárral vagy késsel.
Ha egyenletes nagyságú darabokat szeretnél, használj szaggatót vagy egy poharat a formák kialakításához.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és süsd a tésztadarabokat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a sopaipillák ne legyenek túl olajosak, hanem ropogósak maradjanak.
Ha megsült a sopaipilla, szórd meg egy tálban cukorral és fahéjjal, majd locsold meg mézzel és friss citromlével.
A fahéjas cukor és a méz adja meg a hagyományos chilei sopaipilla pasadas ízét. A friss citromlé extra frissességet és savanykás ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.