A gluténmentes lisztet, sütőport, cukrot és sót egy tálban keverd össze.
A gluténmentes liszt keverékeiben előfordulhat, hogy többféle liszt keveredik, így fontos a sütőpor és a só pontos mérése.
Add hozzá a növényi olajat, és lassan öntsd hozzá a meleg vizet. Keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
Ne adj hozzá túl sok vizet egyszerre, fokozatosan adagold, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos.
A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Ez a pihenés segít, hogy a tészta rugalmasabbá váljon és könnyebben formázható legyen.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra. Ezután vágd fel kisebb négyzetekre vagy téglalapokra.
Ha a tésztát túl vékonyra nyújtod, akkor könnyen megszakadhat sütés közben, ügyelj a megfelelő vastagságra.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és süsd ki a tésztát 2-3 percig, amíg mindkét oldala aranybarnára sül.
A sütéshez közepes hőmérséklet szükséges, hogy a sopaipillák ne égjenek meg, hanem szépen átsüljenek.
Miután kisültek, szedd ki őket, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj eltávozzon.
A papírtörlő segít felszívni a felesleges olajat, így a sopaipilla ropogós marad.
Tálald tejföllel és mézzel, ahogy az új-mexikói hagyományos módon szokták.
A méz és a tejföl egy kellemes édes és sós ízkeveréket ad, amely tökéletes kiegészítője a ropogós sopaipillának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.