Gluténmentes sopaipilla tejföllel és mézzel, tálalva

Sopaipilla új-mexikói gluténmentes

A sopaipilla egy klasszikus mexikói desszert, amelyet az új-mexikói konyhában népszerűen készítenek. A hagyományos sopaipilla tészta egy ropogós édesség, amelyet tejföllel és mézzel tálalnak, így tökéletes egy könnyed desszertként vagy snackként. Az autentikus változat gyakran sült formában készül, és az ízek tökéletes egyensúlyt alkotnak a fűszeres és édes elemek között. A gluténmentes változat ugyanolyan finom, és tökéletes választás azok számára, akik elkerülik a glutént.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes liszt
2 tk. Sütőpor
1 ek. Cukor
0.5 tk.
30 ml Növényi olaj
120 ml Meleg víz
50 g Tejföl
2 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gluténmentes lisztet, sütőport, cukrot és sót egy tálban keverd össze.

    A gluténmentes liszt keverékeiben előfordulhat, hogy többféle liszt keveredik, így fontos a sütőpor és a só pontos mérése.

    2

    Add hozzá a növényi olajat, és lassan öntsd hozzá a meleg vizet. Keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne adj hozzá túl sok vizet egyszerre, fokozatosan adagold, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos.

    3

    A tésztát pihentesd 10-15 percig, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    Ez a pihenés segít, hogy a tészta rugalmasabbá váljon és könnyebben formázható legyen.

    4

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra. Ezután vágd fel kisebb négyzetekre vagy téglalapokra.

    Ha a tésztát túl vékonyra nyújtod, akkor könnyen megszakadhat sütés közben, ügyelj a megfelelő vastagságra.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és süsd ki a tésztát 2-3 percig, amíg mindkét oldala aranybarnára sül.

    A sütéshez közepes hőmérséklet szükséges, hogy a sopaipillák ne égjenek meg, hanem szépen átsüljenek.

    6

    Miután kisültek, szedd ki őket, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj eltávozzon.

    A papírtörlő segít felszívni a felesleges olajat, így a sopaipilla ropogós marad.

    7

    Tálald tejföllel és mézzel, ahogy az új-mexikói hagyományos módon szokták.

    A méz és a tejföl egy kellemes édes és sós ízkeveréket ad, amely tökéletes kiegészítője a ropogós sopaipillának.