A lisztet, sót és sütőport egy nagy tálban összekeverjük.
A száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze, hogy a tészta egyenletes legyen.
A meleg vizet és az olajat hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és lágy tésztát dagasztunk belőle.
A tésztát ne dagasszuk túl, hogy ne legyen túl kemény, érdemes kissé ragacsosnak maradni.
A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyen formálható legyen.
A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd kis négyzetekre vágjuk.
A tészta vastagságát ne csináljuk túl vékonyra, mert akkor nem puffad fel rendesen sütés közben.
A puffsütéshez olajat hevítünk egy mély serpenyőben, és a tésztanégyzeteket aranybarnára sütjük.
A sütőolajat elég forrónak kell lennie, hogy a tészták azonnal felpuffadjanak, de ne égjenek meg.
A kész sopaipillákat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Ne hagyjuk őket túl sokáig a papírtörlőn, hogy ne veszítsenek el a ropogósságukból.
Tálalás előtt megcsorgatjuk a sopaipillákat mézzel, és frissen fogyasztjuk.
A méz édes íze kiemeli a tészta ízét, és klasszikus módon kínálhatjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.