Friss, meleg sopaipilla tálalva mézzel

Sopaipilla új-mexikói klasszikus

A sopaipilla az új-mexikói konyha klasszikus desszertje, amely a hagyományos mexikói ételek közé tartozik. A friss tészta ropogósra sül, miközben a belseje puha marad. A tálaláskor mézzel leöntve igazi élvezetté válik, és a mexikói kultúra egy ínycsiklandó darabját kínálja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
0.5 tk.
1 cs. Sütőpor
50 ml Növényi olaj
120 ml Meleg víz
1 ek. Cukor
500 ml Olaj a sütéshez
2 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sót és sütőport egy nagy tálban összekeverjük.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze, hogy a tészta egyenletes legyen.

    2

    A meleg vizet és az olajat hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és lágy tésztát dagasztunk belőle.

    A tésztát ne dagasszuk túl, hogy ne legyen túl kemény, érdemes kissé ragacsosnak maradni.

    3

    A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyen formálható legyen.

    4

    A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd kis négyzetekre vágjuk.

    A tészta vastagságát ne csináljuk túl vékonyra, mert akkor nem puffad fel rendesen sütés közben.

    5

    A puffsütéshez olajat hevítünk egy mély serpenyőben, és a tésztanégyzeteket aranybarnára sütjük.

    A sütőolajat elég forrónak kell lennie, hogy a tészták azonnal felpuffadjanak, de ne égjenek meg.

    6

    A kész sopaipillákat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Ne hagyjuk őket túl sokáig a papírtörlőn, hogy ne veszítsenek el a ropogósságukból.

    7

    Tálalás előtt megcsorgatjuk a sopaipillákat mézzel, és frissen fogyasztjuk.

    A méz édes íze kiemeli a tészta ízét, és klasszikus módon kínálhatjuk.