A lisztet, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a meleg vizet, tejet és az olajat, majd jól dolgozd össze a tésztát.
Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet, de ügyelj, hogy ne legyen túl kemény!
Formázz a tésztából gombócokat, majd nyújtsd ki őket kb. 1 cm vastagra. Ezt követően melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.
Ha nincs elég olaj a serpenyőben, a sopaipilla nem fog megfelelően pufadni.
Süsd ki a tésztát mindkét oldalán, amíg aranybarnára nem sül. Minden egyes darabot szedd ki és papírtörlőn tedd le, hogy felszívja a felesleges olajat.
A tészta gyorsan sül, így figyelj arra, hogy ne égjen meg.
Miközben sülnek, olvaszd fel a vajat és keverd bele a chili port és fokhagyma port. Ezt a fűszeres vajat öntsd a kész sopaipillákra.
A fűszeres vajat bőségesen öntsd a tetejére, hogy minden falat finom ízű legyen.
Tálald melegen, és élvezd a finom, sós és ínycsiklandó falatokat!
Ez az étel kitűnő kísérője lehet egy erősebb levesnek vagy főételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.