Frissen sült sopaipilla fűszeres vajjal, tálalva

Sopaipilla új-mexikói sósan

A sopaipilla egy hagyományos mexikói étel, amelyet gyakran fogyasztanak utcai éttermekben vagy a családi asztalon. A sós változat különösen népszerű, hiszen a tészta kívül ropogós, belül pedig lágy és finom. Az új-mexikói ízesítés a chili és fokhagyma por hozzáadásával egy igazán különleges ízélményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
150 ml Meleg víz
2 ek. Olaj
50 ml Tej
2 ek. Vaj
1 tk. Chili por
1 tk. Fokhagyma por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a meleg vizet, tejet és az olajat, majd jól dolgozd össze a tésztát.

    Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet, de ügyelj, hogy ne legyen túl kemény!

    2

    Formázz a tésztából gombócokat, majd nyújtsd ki őket kb. 1 cm vastagra. Ezt követően melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.

    Ha nincs elég olaj a serpenyőben, a sopaipilla nem fog megfelelően pufadni.

    3

    Süsd ki a tésztát mindkét oldalán, amíg aranybarnára nem sül. Minden egyes darabot szedd ki és papírtörlőn tedd le, hogy felszívja a felesleges olajat.

    A tészta gyorsan sül, így figyelj arra, hogy ne égjen meg.

    4

    Miközben sülnek, olvaszd fel a vajat és keverd bele a chili port és fokhagyma port. Ezt a fűszeres vajat öntsd a kész sopaipillákra.

    A fűszeres vajat bőségesen öntsd a tetejére, hogy minden falat finom ízű legyen.

    5

    Tálald melegen, és élvezd a finom, sós és ínycsiklandó falatokat!

    Ez az étel kitűnő kísérője lehet egy erősebb levesnek vagy főételnek.