Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Ne hevítsd túl az olajat, mert megéghet és keserű ízt ad a szósznak.
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel, majd add hozzá az olívaolajhoz és pirítsd 1-2 percig, hogy kioldódjanak az ízek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.
Öntsd hozzá a paradicsompürét és keverd össze alaposan a fokhagymával.
Használj jó minőségű paradicsompürét a legjobb íz érdekében.
Add hozzá a sört és a sót, borsozd ízlés szerint. Keverd jól össze, és hagyd főni 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
A sör típusa befolyásolja a szósz ízét. Világosabb sörökkel lágyabb, míg sötétebb sörökkel karakteresebb ízt érhetsz el.
Amikor a szósz elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és keverd bele a reszelt cheddar sajtot, hogy szépen elolvadjon a szószban.
A sajtot fokozatosan add hozzá, hogy egyenletesen olvadjon el, és ne csomósodjon össze.
Tálald a kész szószt sült húsokhoz, tésztákhoz, vagy akár burgonyához.
A szószt azonnal tálald, amíg a sajt még folyékony és krémes.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.