Öntsd a sört egy kis lábasba, és alacsony lángon főzd 5 percig, hogy részben elpárologjon az alkohol és koncentráltabb legyen az íze. Hagyd teljesen kihűlni.
Vigyázz, hogy ne forrald a sört, csak párologtasd, különben az íze megváltozhat. A teljesen kihűlt sörrel dolgozz tovább.
Egy tálban keverd össze a kihűlt sört a kondenzált tejjel, a porcukorral, a vanília kivonattal és egy csipet tengeri sóval.
A tengeri só kiemeli a sör ízét, de ha nincs, asztali só is használható.
Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.
A túl kemény hab nehezen keveredik el a többi hozzávalóval.
Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a sörös keverékkel, hogy egyenletes és krémes textúrát kapj.
A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze és ne veszítsen a levegősségéből.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A légmentesen zárható edény megakadályozza, hogy a fagylalt átvegye a fagyasztó szagait.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
A pihentetés segít a fagylaltnak kissé megpuhulni, így könnyebben adagolható lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.