A darált marhahúst keverd össze sóval és borssal, majd formázz belőle négy egyforma pogácsát.
A húst érdemes hűtőben pihentetni formázás után, hogy jobban összeálljon.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon aranybarnára.
Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert elveszítik a szaftjukat.
Egy kis edényben melegítsd fel a világos sört és a tejszínt, majd fokozatosan keverd bele a reszelt cheddar sajtot, amíg krémes szószt nem kapsz. Add hozzá a zúzott fokhagymát és keverd össze.
A sajtot lassan, kis adagokban add hozzá a szószhoz, hogy elkerüld a csomósodást. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés sört vagy tejszínt.
A vöröshagymát vékony szeletekre vágva karamellizáld egy kevés olívaolajon, amíg édes és lágy lesz.
Adj egy csipet sót a hagymához, hogy gyorsabban kiengedje a levét és hamarabb karamellizálódjon.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát egy serpenyőben, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A zsemléket szárazon is megpiríthatod, de egy kevés vajjal még finomabb lesz.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a húspogácsát, öntsd rá a sörös sajtszószt, és rétegezd rá a karamellizált hagymát. Zárd le a zsemle felső részével.
A sajtszósszal ne spórolj, de figyelj, hogy ne áztassa el a zsemlét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.