Sörös-sós fokhagymás focaccia tálalva

Sörös-sós fokhagymás focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A sör és fokhagyma kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A fokhagyma erős íze és a sör frissessége tökéletesen illik a friss tésztához. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
3 gerezd Fokhagyma
100 ml Sör
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    Az élesztő felfutásához a víznek langyosnak kell lennie, nem forrónak, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kis lisztet, de ne túl sokat, mert akkor kemény lesz.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. Letakarhatod egy nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, kb. 1-2 cm vastagságú legyen.

    5

    A fokhagymát finomra aprítva szórd rá a tésztára. A sört öntsd a tésztára egyenletesen, majd keverd össze a tésztát.

    A fokhagymát egyenletesen szórd el a tésztán, hogy mindenhol érezhető legyen az íze. Ne öntsd rá egyszerre az összes sört, hanem fokozatosan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg.

    6

    A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a fokhagymát.

    A fokhagymát óvatosan nyomkodd bele a tésztába, hogy ne sérüljön a tészta szerkezete.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg a focaccia. Ha túl gyorsan barnul a teteje, takard le alufóliával.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A focacciát langyosan a legfinomabb tálalni. Kínálhatod önmagában, vagy mártogatóssal.