A diót száraz serpenyőben pirítsd meg néhány perc alatt, majd hagyd kihűlni és aprítsd durvára.
A dió pirításakor figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a borsot és a fokhagymaport.
A sütőport szitáld a liszthez, hogy ne maradjanak benne csomók.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg homogén tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet.
Keverd hozzá a durvára aprított pirított diót és a reszelt parmezánt, hogy gazdagabb ízt kapjon.
A parmezán helyett használhatsz más, kemény sajtot is, például grana padanót.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olívaolajjal, hogy ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ.
A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A gofrikat rácsra téve hagyd hűlni.
Szórd meg extra parmezánnal, pirított dióval és friss petrezselyemmel a tökéletes ízhatásért.
A diót enyhén pirítsd meg a serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.
Tálald azonnal, opcionálisan egy kevés mézzel vagy balzsamecettel az extra ízélményért.
A balzsamecet savanykás íze remekül kiegészíti a sós gofri ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.