Sós-diós gofri parmezánnal és pirított dióval

Sós-Diós Gofri

A dió egyike a legkedveltebb dióféléknek, amelyet évszázadok óta használnak mind édes, mind sós ételekhez. Pirított formában még intenzívebb és aromásabb ízt ad az ételeknek. Ebben a receptben a diós ízt egy ropogós gofriba zártuk, amelyet parmezánnal és friss petrezselyemmel tettünk teljessé. Ha szereted a gazdag, ropogós ízeket és a sós ételeket, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
70 g Pirított dió
1 tk. Fokhagyma por
50 g Reszelt parmezán
1 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót száraz serpenyőben pirítsd meg néhány perc alatt, majd hagyd kihűlni és aprítsd durvára.

    A dió pirításakor figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a borsot és a fokhagymaport.

    A sütőport szitáld a liszthez, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg homogén tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet.

    5

    Keverd hozzá a durvára aprított pirított diót és a reszelt parmezánt, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    A parmezán helyett használhatsz más, kemény sajtot is, például grana padanót.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olívaolajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ.

    8

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A gofrikat rácsra téve hagyd hűlni.

    9

    Szórd meg extra parmezánnal, pirított dióval és friss petrezselyemmel a tökéletes ízhatásért.

    A diót enyhén pirítsd meg a serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.

    10

    Tálald azonnal, opcionálisan egy kevés mézzel vagy balzsamecettel az extra ízélményért.

    A balzsamecet savanykás íze remekül kiegészíti a sós gofri ízét.